GenelTürkiye

“Gelirde 2019’un yüzde 80’ini yakalar 20 milyarı buluruz”

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, önceki akşamki kabine toplantısı sonrası turizm sezonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ersoy, Almanya dahil her yerde Türkiye’ye talep patlaması yaşanıyor dedi

Bu yıl turizmde 2019’un yüzde 80’ini, 20 milyar dolar geliri elde edilebileceğini söyleyen Bakan Ersoy “Türkiye’ye gelecek turistler Kovid-19 ile ilgili tüm kontrollere tabi olacak” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy Rusya’da bulaş verilerinin yükselmesiyle ilgili soruya şu yanıtı verdi; Türkiye’ye gelecek turistler Kovid-19 testi, aşı, karantina gibi tüm kontrollere tabi olacak. Genelgemiz var bu konuda. Zaten gerekli testleri yaptırmayan, aşısı olmayan oradan uçağa binip de gelemez. Turistlere test yapılmayacak gibi bir durum söz konusu değil.”

Ersoy daha sonra şunları söyledi:

Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye talep patlaması yaşanıyor. Sezon ekim ayında bitiyordu. Bu kez yıl sonuna kadar sürecek. Yeter ki siz güvenli ülke olun. Avrupalı yıl sonuna kadar gelir.
Turizm geliri beklentimizi bir ay sonra net olarak söyleyebilirim. 2019 yılındaki gelirin yüzde 80’ini yakalamak mümkün. 20 milyar dolar civarında olabilir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu