Genel

Gemikonağı İlkokulu yıkılmaya terk edildi!

“Öğrenci azlığı” nedeniyle 2019’da kapatılarak, öğrencileri Yedidalga İlkokulu’na aktarılmıştı

GÜREN TİLKİ

“Öğrenci azlığı” nedeniyle 2019’da kapatılarak, öğrencileri Yedidalga İlkokulu’na aktarılmıştı

1935 yılında eğitime başlayan, 1963’te kapatılan, 1974’te ise yeniden eğitime başlayan Erdal Abit İlkokulu’nun hali içler acısı

ÖĞRENCİLER TAŞINDI, BİNA TERK EDİLDİ

Lefke’ye bağlı Gemikonağı’nda “öğrenci azlığı” nedeniyle 2019’da kapatılan ve öğrencileri Yedidalga İlkokulu’na aktarılan Erdal Abit İlkokulu, kelimenin tam anlamıyla “yıkılmaya terk edildi.” 1935 yılında eğitim-öğretime başlayan, 1963 olayları sonrası kapatılan, 1974’te ise yeniden eğitime başlayan Gemikonağı’ndaki okulun içler acısı hali bölgede yaşayan vatandaşları da üzüyor. Vatandaşlar, okulun taşınmasına değil, tarihte önemli olan bu yerin, kaderiyle baş başa bırakılmasına kızgın olduklarını söylüyor.

ANA OKULU OLACAKTI!

Aldığımız bilgilere göre 1 Ekim 2019’da kapatılan Erdal Abit İlkokulu’nun 4 yaş ve anaokulu olarak hizmet vermesi için çalışma başlatıldığı söylenmişti. Ancak aradan yaklaşık 5 yıl geçmiş olmasına rağmen hiçbir adım atılmadı. Okulun bahçesi çöpler, molozlar ve içki şişeleriyle dolu. Kaderine terk edilmiş, bakımsızlıktan dökülen okul binasının çevresinde de koruyucu hiçbir tedbir alınmadı. Her yer talan edildi ve pislik içinde. Milli Eğitim Bakanlığı’na ait olan binanın kapıları da her tülü suça yataklık yapacak şekilde açık durumda.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu