KıbrısManşetToplum

Gemikonağı Sanayi Sitesi’nde meydana gelen bıçaklama olayında 16 yaşındaki zanlıya 5 gün ek tutukluluk

Gemikonağı Sanayi Sitesi’nde yaşanan bıçaklı kavga olayının ardından tutuklanan zanlılar yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Baba teminatla serbest kalırken çocuk aleyhinde 5 gün ek tutukluluk süresi daha temin edildi. Öte yandan zanlıların lojman olarak kullandıkları evin, evin babası E.A.’nın 2 hafta önce kalp ameliyatı geçirmesi ve 3 ay iş görmez raporu alması nedeniyle işvereni tarafından boşaltmalarını istediği ve söz konusu kavganın da bu nedenle çıktığı da mahkemede açıklandı.

İki taraf arasında çıkan tartışma sonrasında, 16 yaşındaki çocuğun tasarrufunda bulundurduğu ekmek bıçağı ile karşı tarafı yaralaması neticesinde meydana gelen olayla ilgili Lefke polis karakolunda görevli polis memuru, Fuat Kurtulan olguları aktardı. Meselede bir taraf olan H.O. – İ.O. – O.E ikamet içerisinden çıkarmaya çalıştıkları A.Ş.A. ve E.A.’ya Gelişi güzel kanunsuz olarak vücutlarının muhtelif yerlerine vurmak suretiyle kavga çıkardıkları açıklandı. Olguları dinleyen yargıç, sosyal hizmetler kontrolünden geçirilen 16 yaşındaki çocuğa da söz hakkı verdi. A.Ş.A.’nın sözleri mahkeme salonunda yürekleri dağladı.

Söz hakkı alan çocuk, “telefonda ailemi tehdit ettiler. Ben olay olmadan bıçağı yanıma aldım, amacım korkutmaktı. Babam kalp ameliyatı geçirdi, annem ve babamın dayak yediğini görünce dayanamadım. Sadece korkutmak istemiştim pişmanım. Benim annem ve babamdan başka dayanacak kimsem yok. Tek amacım babam ve annemi korumaktı” ifadelerini kullandı. Yargıç Gülay Süleymanoğlu Uğur, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için 16 yaşındaki çocuğun doktor kontrolünden geçirilmesi ve gereken tedbirlerin alınması adına 5 gün ek tutukluk emri verdi.

Öte yandan, kavgaya taraf olan H.O ve Ş.O.’da teminata bağlanarak serbest bırakıldı. İ.O. ve O.E.’nin ise tedavilerinin tamamlamasının ardından mahkemeye çıkarılmaları bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu