DünyaGenelManşet

Gemiye her gün 700 dolar ceza

Tarihte “Büyük Tufan” diye tabir edilen ve hemen hemen tüm din kitaplarında bahsi geçen gemi ile insan ile hayvan nüfusunu korumak için dev gemi inşa edip tufanda denize açılıp dev dalgaları yenen Nuh Peygamber, Birleşik Krallık’ın kanunlarını yenemeyince 2 yıldır İngiltere’de, mahsur kaldı.

Yaklaşık iki yıldır İngiltere’nin Ipswich kentinde kapana kısılan, Nuh’un Gemisi’nin bu dev kopyası, uluslararası bir bürokratik kâbusun sonucu her geçen gün 700 dolarlık cezaya çarptırılmaya devam ediyor.

Aslında kendi başına hareket edemeyen ve nereye giderse gitsin çekilmesi gereken yüzen müze “Sertifikası olmayan yüzer gemi” statüsü nedeniyle uluslararası bir çıkmazın tuzağına düştü.

The Ipswich Star’a göre, İngiltere Denizcilik ve Sahil Güvenlik Ajansı, Birleşik Krallık’a varmasından bir aydan kısa bir süre sonra, Kasım 2019’da Hollanda merkezli gemiye el koydu.

İlginç heykellerle İncil’den hikâyeler anlatan bir müze olan gemi, koronavirüs pandemisi Mart 2020’de kapanana kadar halka açık kaldı. Daha önce başka birçok Avrupa ülkesine olaysız bir şekilde yelken açmıştı.

Ancak şimdi İngiliz yetkililer, yangın ekipmanı, can yelekleri ve cankurtaran botları ile ilgili sorunlar da dahil olmak üzere güvenliğiyle ilgili endişelerini dile getirdi ve gitmesine izin vermeyi reddetti. Sahibi, Hollandalı televizyon yapımcısı Aad Peters, şu ana kadar 65.000 doların üzerinde para cezasına çarptırıldı ve her gün gemi için günlük 700 dolar ceza veriyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu