GenelGüney KıbrısManşet

Genç Girişimcilere Kıbrıs’ta İlk Kez Sir. Stelios Haji-İoannou Ödülleri

Kıbrıs’ta ilk kez “İki Toplumlu Teşvik Ödülleri” girişimini başlatarak 14 yıldır sürdüren küresel girişimci Sir Stelios Haji-Ioannou yine bir ilke imza atarak Genç Girişimcileri ödüllendirdi.

Stelios Genç Girişimciliği Teşvik Ödülleri son beş yıl içinde Kıbrıs Cumhuriyeti’nde kendi start-up işletmelerini kuran 35 yaşın altındaki genç girişimcileri ödüllendirmeyi amaçlayan bir oluşumdur. İki Toplumlu Stelios Ödülleri yan yana devam edecek yeni oluşum çerçevesinde;

• €30,000’lik birincilik ödülü, Pedoulas’taki “Stavros” restoranının sahibi, Theodoros Panayides’e verildi. [Bağlantı: https://www.facebook.com/stavrosrestaurant/].

• €20,000’lik ikinci ödülü, “Colive Ltd” adlı zeytinyağı üretim şirketinin sahibi Hasan Siber aldı. [Bağlantı: https://coliveoil.com].

• €10,000’lik üçüncü ödül, Aglantzia’daki “Luluki Kahve ve Donut Dükkanı”nın sahibi Eudokia Hadjiadamos’a verildi. [Bağlantı: https://www.instagram.com/lulukidonuts/?hl=en].

Easy marka ailesinin yaratıcısı ve sahibi, Stelios Hayırseverlik Vakfı’nın kurucusu ve başkanı Sir Stelios Haji-Ioannou, (www.easycom & www.easyHistory.info -https://steliosfoundation.com.cy/), 15 Eylül’de Lefkoşa’da Markou Drakou Caddesi’ndeki Stelios Hayırsever Vakfı’nda düzenlenen ilk törende, ” Kıbrıs’ta Genç Girişimciler için Stelios Ödülleri 2023″te kazananlara ödüllerini takdim etti.

Sir Stelios Haji-Ioannou, 23 katılımcı arasından seçilen üç en iyi girişim fikrine toplamda 60.000 Euro ödül verdi (1. Ödül 30.000 Euro, 2. Ödül 20.000 Euro, 3. Ödül 10.000 Euro).

Sir Stelios Haji-Ioannou, üç kazananı Zoom aracılığıyla tebrik etti, Kıbrıs merkezli Stelios Hayırsever Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinden, Rena Rouvitha-Panou ise medya temsilcilerinin huzurunda üç ödül sahibine ödülleri takdim etti.

Ödül Kazananların Başarı Öyküleri

€30.000’lık birincilik ödülü, Pedoulas’taki “Stavros” restoranının sahibi olan Theodoros Panayides’e verildi.

“Stavros”, Theodoros Panayides’in büyük bir hayalini gerçeğe dönüştürdüğü bir yerdir. Pedoulas’ta bulunan restoran, dünyanın dört bir yanından gelen insanlar için bir buluşma noktası olarak hizmet veriyor. Rahat ve sıcak bir ortamda, nefes kesen bir manzara eşliğinde, ziyaretçiler, geleneksel Kıbrıs tarifleriyle yerel ürünleri tatma fırsatı buluyor. Theodoros Panayides, ödülün “Stavros”u turistler için yeme, konaklama ve dinlenme alanı olarak genişletmede, Kıbrıs gelenek ve kültürünü tanıtmada odaklanan bir birleşik mekân haline getirmeye katkı sağlayacağını belirtti.

€20.000’lik ikinci ödül, “Colive Ltd” şirketi için Hasan Siber’e verildi.
Colive Ltd, daha barışçıl bir dünya vizyonu ile adanın her iki tarafında da yetişen zeytinlerden ekstra sızma zeytinyağı üretmektedir. Hedef, zeytin temelli ürünlerin üretimi aracılığıyla iki toplum arasında ekonomik işbirliğini teşvik etmektir. Amaç, zeytin bazlı ürünlerin üretimi yoluyla iki toplum arasında ekonomik işbirliğinin sağlanmasıdır. Nihai hedef ise küresel barışı teşvik etmektir. Hasan Siber, “Kıbrıs’ta Genç Girişimciler için Stelios Ödülleri’nden birini kazandığımız için çok mutluyuz. Bu ödül, işimizi genişletmemize ve Kıbrıs’ı yurtdışında tanıtmamıza yardımcı olacak” dedi.

€10.000’lık üçüncü ödül, Aglantzia’daki “Luluki Kahve ve Donut Dükkanı” için Eudokia Hadjiadamos’a verildi.

Luluki’de, mis kokulu kahve ve lezzetli donutlar uyum içinde buluşuyor. Klasik ve alışılmadık tatları bir araya getirerek ve vegan seçenekler sunarak, Luluki donut pankekler, tatlı donut burgerler, donut sandviçler, donut ısırıkları ve donut kule pastaları gibi çeşitli ürünler sunuyor. Eudokia Hadjiadamos, “Ödül, markamızın daha fazla tanınmasına katkıda bulunurken aynı zamanda eğitim yöntemlerimizi ve pazarlama stratejilerimizi geliştirmeye yardımcı olacak” dedi.

Sir Stelios Haji-Ioannou şunları ödül töreninde şunları söyledi:

“Bu yıl ilk kez Kıbrıs’ta genç girişimciliği ödüllendirdiğimiz için çok mutluyum. Geçen hafta Yunanistan’da genç girişimciler için düzenlenen ödül töreninde de bahsettiğim gibi, hem Yunanistan’daki hem de Kıbrıs’taki yurttaşlarımın bu yeni oluşuma gösterdiği etkileyici katılım, beni Kıbrıs’taki genç girişimcilerin, Yunanistan’dakiler gibi, tutku, vizyon ve hayal gücü ile dolu olduğu konusunda umutla dolduruyor, ve bu beni kişisel olarak çok etkiliyor. Kazananların aynı tutku, sevgi ve coşkuyla faaliyetlerine devam etmelerini diliyorum. “Ben bizzat size ‘Genç Girişimciler için Stelios Ödülleri’nin, çabalarınızı desteklemeye devam edeceğini temin eder, Kıbrıslı genç girişimcilerin hep yanında olacağım. Tüm kazananları ve başvuru yapan adayları tebrik ederim. İlk yıl için harika bir katılımla 23 başvuru aldık ve bu da final seçim sürecini oldukça zorlu hale getirdi. Bu nedenle adayları gelecek yıl tekrar başvurmaya ve Genç Girişimciler için Stelios Ödülleri’ne katılmak isteyen diğer genç girişimcileri de bekliyorum. Gerçekten gurur duyuyorum çünkü üç değerli tüketici odaklı start-up’ı seçtik. Bunlardan ikisi konaklama sektöründe ve biri perakende için yüksek kaliteli tarım ürünlerinin üretiminde yer alıyor. Üç kazananın birincisi gelen işletmenin rahmetlik babamın köyü Pedoulas’tan olması bugünkü ödül törenini benim için daha da özel kılıyor. Ayrıca, Colive Ltd’nin sahibi vakfın uzun süredir dostudur; çünkü ödül alan şirketi bugün Kıbrıs Cumhuriyeti’nde kayıtlı, ülke ekonomisinin kalkınmasına katkıda bulunan başarılı bir işletmedir. Şirket sahibi daha önce, Stelios İki Toplumlu Ödülleri’nin bir parçası olarak onurlandırılmıştır.

“Kıbrıs’ta Genç Girişimciler için Stelios 2023 Ödülleri”, adadaki benzeri olmayan benzersiz bir oluşumdur. Stelios Hayırsever Vakfı tarafından, 2008’den beri devam eden Yunanistan’daki genç girişimciler için düzenlenen ödüllerle benzerlik taşıyor. “Genç Girişimciler için Stelios Ödülleri”nin amacı, 2009’dan beri İki Toplumlu işbirliğini onurlandıran Stelios İki Toplumlu Ödülleri ile yan yana yürüyerek Kıbrıs’ta bir kurum haline gelmektir.

İki Toplumlu Teşvik Ödüllerine Başvurular Kasım’da Başlıyor
Stelios İki Toplumlu Ödülleri Kasım’da başvuruları başlıyor. İlgilenen İki Toplumlu işletmelerin (1 Rum Kıbrıs, 1 Türk Kıbrıs) 2024 yılının Ocak ayının sonuna kadar yapmaları gerekmektedir. Ödül töreni ise 2024 yılının Mart ayı olarak planlanmıştır. Bu yıl, İki Toplumlu işbirliği yapan 20 girişimcinin her birine 10.000 avro ödül verilecek. Toplam ödül miktarı ödüllerin toplam miktarı 200.000 Euro olarak belirlendi.

LHA

Diğer Haberler

Başa dön tuşu