GenelKıbrısManşetSpor

Genç kulaçlar Limasol’da yarışıyor, biz de izliyoruz!

TÜRKİYE İLE BİRLİKTE 16 ÜLKEDEN 280 GENÇ, LİMASOL’DA KULAÇ ATIYOR

Güney Kıbrıs’ın Limasol kentinde düzenlenen Multinations Gençler Yüzme Şampiyonası dün başladı. Türkiye Genç Milli Yüzme Takımı ile birlikte toplam 16 ülkeden 280 yüzücünün katılımı ile Limasol Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleşen şampiyonanın ilk günü muhteşem bir atmosferde ve samimiyette tamamlandı. Şampiyona bugün yapılacak ikinci gün yarışları ile tamamlanacak.

TÜRK SPORCULARIN, MARŞ ÇALINIRKEN ALKIŞLANMASI GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

Şampiyonayı ülkemiz rekortmen milli yüzücülerinden Bartu Kaşif ve babası Ersin Kaşif de yerinde takip ederek Limasol’da yaşanan gelişmeleri GIYNIK Spor’a aktardı. Ersin kaşif açıklamasında; “Bizler de oradaydık ve şampiyonaya tanık olduk. İlk gün özellikle birincilik kürsüsüne çıkan Türk sporcuların, Türk Milli Marşı çalınırken alkışlanması görülmeye değerdi. Bu tavır tüm ülkelerin milli marşları çalınırken aynı oldu.” dedi.

KAŞİF, BAYRAK VE MARŞ KONUSUNDA BİLGİ KİRLİLİĞİ YARATANLARA TEPKİ GÖSTERDİ

Ersin Kaşif açıklamasının devamında Türk sporcuların huzursuz olduğu ve bayrak sorunu yaşanıyor gibi yalan yanlış haberlerle ülkemiz kamuoyunda bilgi kirliliği yaratıldığını kaydederek; “Kıbrıs Türk tarafına kim bu konuda bilgi aktarıyorsa yalandır. Türk sporcular burada gayet mutlu. Türk bayrağı da var, Milli Marş da çalınıyor. Burada kimsenin spor dışında yaptığı bir şey yok” diyerek algı yaratanlara tepki gösterdi.

TÜRK KIZLARI OLDUKÇA BAŞARILI YARIŞLAR ÇIKARDI, TEBRİK ETTİK

Türkiye genç milli sporcularının ilk gün yarışlarında iyi mücadeleler ortaya koyduğunu özellikle kız sporcuların oldukça başarılı olarak birçok branşta dereceler elde etmesinin dikkat çekici olduğunu vurgulayan Ersin Kaşif; “Türkiye milli takımı başantrenörü ve aynı zamanda Galatasaray antrenörü olan Yasin Atıl ile de buluşarak sohbet etme imkanı bulduk ve başarılardan dolayı tebrik ettik. O da memnuniyetlerini dile getirdi” dedi. Kaşif ayrıca, Atıl’ın 20 senenin ardından Kıbrıs ve Yunanistan yüzme federasyon başkanlarının bu hassas konulardaki yapıcı girişimlerinin de memnuniyet verici olduğunu söylediğini kaydetti.

MİLLİ YÜZÜCÜMÜZ BARTU İLE BAŞANTRENÖR YASİN ATIL LİMASOL’DA BULUŞTU

Ülkemiz rekortmen milli yüzücülerinden Bartu Kaşif de yarışları yerinde takip ederek Multinations Gençler Yüzme Şampiyonası heyecanına ortak oluyor. KKTC Liselerarası (Gençler) Yüzme Birinciliği’nde erkeklerde Türk Maarif Koleji takımı ile şampiyonluk yaşayan ve Mayıs ayında Sivas’ta düzenlenecek olan Türkiye Okul Sporları Yüzme Şampiyonası’na mücadele edecek Bartu, Limasol’da Yasin Atıl ile bir araya gelerek yarışları değerlendirdi.

İLK GÜN KÜRSÜYE ÇIKAN TÜRK SPORCULAR

Güney Kıbrıs’ın Limasol kentinde düzenlenen Multinations Gençler Yüzme Şampiyonası’nın ilk gününde dereceye girerek kürsüye çıkan Türk sporcular şöyle; Ela Naz Özdemir 100 metre serbest 56.69 birinci, Belis Şakar 400 metre karışık 04:51.27 birinci, Ekin Nazlı Okudur 200 metre sırtüstü 02:19.01 ikinci, Ekin,Beril, Nilsu, Ela 4×100 metre karışık takım 4:17.08 ikinci, Aykut Mert İravul 400 metre karışık 4:32.64 üçüncü ve Nilsu Demiran 50 metre kelebek 27:55 üçüncü.

FOTOĞRAFLAR: ERSİN KAŞİF

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu