GenelKıbrısManşet

Gençlerin direniş nöbeti devam ediyor

Başbakan Sucuoğlu'nun ziyaretinde verdigi cevapları tatmin edici bulmayan ve somut adım isteyen gençlerin Başbakanlık önündeki "Direniş Nöbeti" 33. saatinde devam ediyor

Başbakan Sucuoğlu’nun ziyaretinde verdiği cevapları tatmin edici bulmayan ve somut adım isteyen gençlerin Başbakanlık önündeki “Direniş Nöbeti” 33. saatinde devam ediyor

Başbakan Faiz Sucuoğlu, TDP Gençlik Örgütünü akşam saatlerinde Başbakanlık önünde eylem alanında ziyaret etti. Kendisinin de açıklamasında belirttiği gibi aralarında samimi bir sohbet gerçekleşti. Ancak gençler tarafından sohbetin sonuçları ile ilgili görüş ayrılıkları olduğu belirtildi.

TDP Gençlik Örgütü, şeffaflık ilkesinin bir gereği olarak Başbakan ile aralarında geçen diyaloğu kamuoyu ile paylaşmayı bir sorumluluk olarak gördüklerini kaydetti.

Başbakan Sucuoğlu’na sorulan sorular ve alınan cevaplar:

Soru: Dar gelirlilerin alım gücünü arttırmak için mevcut zamları sübvanse edecek kaynak yaratabilir miyiz?

Cevap: Ülkenin ekonomik koşulları gereği bu mümkün değil. Parmağımın arkasına da saklanmayacağım.

Soru: İfade özgürlüğü ihlalleri ve keyfi gözaltılar konusunda gençlerin duyduğu tedirginlikler giderilebilir mi?

Cevap: Ülkemizde ifade özgürlüğü bakımından bir sıkıntı yoktur, diğer ülkelere kıyasla gayet iyi durumdayız.

Soru: Belediyeler reformu konusundaki gelişmeler nedir? Başkent Lefkoşa’nın yüz ölçümü bakımından en küçük belediye konumuna düşmesi ne kadar doğrudur? Güneyde belediyelerin reformu için 81 milyon Euro gibi ciddi bir fon ayrıldı, bizim reformumuzla kıyaslamak doğru mu?

Cevap: Reform üzerinde çalışıyoruz. Lefkoşa konusunda size hak veriyorum. Lefkoşa’yı başka bir belediye ile birleştirebiliriz. Güneyde de belediye sayısını azaltıyorlar. Zaten uzunca süredir Belediyeler Birliği bu konuda çalışma yapıyor, daha fazla bekleyemeyiz.

Soru: Türkiye ile imzalanması planlanan Ekonomik İşbirliği Protokolü hazırlandı mı?

Cevap: Hazırlıklar henüz tamamlanmadı. Tamamlanınca Türkiye ile paylaşacağız. Yapmayacağım hiç bir şeyin altına imza atmayacağım.

Gençler ‘Her ne kadar sohbetimiz samimi bir havada geçmiş olsa da sorduğumuz sorulara aldığımız yanıtlar tatmin edici olmaktan oldukça uzaktır’ diye belirterek, direniş nöbetinin Başbakanlık binası önünde devam ettiğini vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu