EğitimGenelKıbrısManşet

Gençlerin kültüre ve sanata olan sevgisi göz doldurdu

TED Kuzey Kıbrıs Koleji’nde geleneksel Edebiyat ve Sanat Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı

TED Kuzey Kıbrıs Koleji’nde geleneksel Edebiyat ve Sanat Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı

İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinden oluşan öğrenci çalışmalarının sunulduğu sergiler ve kişisel sergi açılışları Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Cengiz Topel Uzun’un da yer aldığı okul kampüs alanı ve dersliklerinde gerçekleştirildi.

Üç ayrı bölümden oluşan İlkokul binasındaki öğrencilerin eserleri, tual üzerine boyama, özgün çizimler, 3 boyutlu çalışmalar ve teknik içerikli çalışmaları kapsıyor. Çalışmalarda öğrencilere öğretmenleri Gözde Emirler destek verirken

Ortaokul Ve Lise öğrencilerinin karma sergisi ise karakalem, natürmort, fotoğraf , özgün çizimler ve tual üzerine boyamalardan oluştu.7A ve 7B sınıfı öğrencileri öğretmenleri İlknur Düzen ile birlikte oluşturdukları Su Altı Silüeti adlı çalışmalarından yola çıkarak bir akvaryum oluşturmuş ve deniz kirliliğine dikkat çektiler

“İklim Krizine Son ” sloganı ile lise öğrencilerinin hazırladığı afişlerle çevreye karşı daha duyarlı olunması gerektiği vurgulandı.

Serginin son bölümünde ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan “Kişisel Yansımalar” adlı çalışma yer aldı. Sergide yer alan öğrencilerden Eylül Türkeün , Nehir Andaç, Z. Melike Çiçek, Cemaliye Polatcan, Öztan Özhan Özatay , Alya Şair, İlayda Çek Cansu Çokkeser ve Ada Uçar’ın kişisel çalışmaları ve öğretmenleri İlknur Düzen tarafından hazırlanan Sakura Ağacı konsepti büyük bir beğeni topladı Kokteyl ile son bulan sergi bir hafta süreyle açık ziyaretçi kabul etti.

LHA

Diğer Haberler

Başa dön tuşu