KıbrısManşetSiyaset

Genel Başkan Vekili Hamza Ersan Saner: “Adaylar bir an önce karar vermeli”

İlk tur sonrası, ikinci tur konusunda "kararını en geç Salı günü" vereceğini ifade eden ancak bugün yaptığı açıklama ile “karar sürecinin devam ettiğini” kaydeden Hasan Taçoy’un açıklamasının sorulması üzerine UBP Genel Başkan Vekili, Genel Sekreter Hamza Ersan Saner, “Sayın Taçoy’un elbette hakkıdır, düşünebilir ancak adayların bir an önce karar vermesini gönülden diliyorum” dedi.

İlk tur sonrası, ikinci tur konusunda  “kararını en geç Salı günü” vereceğini ifade eden ancak bugün yaptığı açıklama ile “karar sürecinin devam ettiğini” kaydeden Hasan Taçoy’un bugünkü açıklamasının sorulması üzerine konuşan UBP Genel Başkan Vekili, Genel Sekreter Hamza Ersan Saner, “Sayın Taçoy’un elbette hakkıdır, düşünebilir ancak adayların bir an önce karar vermesini gönülden diliyorum” dedi.

Hamza Ersan Saner, kongrenin ikinci turunun yapılması durumunda hükümet kurma konusunda gecikmenin 3-4 gün ile sınırlı kalacağını, bunun da çok önemli olduğunu düşünmediğini de sözlerine ekledi.

Genel Başkan Vekili Saner, adayların iradelerine saygı duyduğunu, önemli olanın bir an önce karar vermek olduğunun altını çizdiğini özellikle belirtti.

 

Kaynak: Kıbrıs Postası – VATAN MEHMET

Diğer Haberler

Başa dön tuşu