EkonomiGenelKıbrısManşet

“Gerçek üretici vazgeçecek”

Güzelyurt bölgesi hayvan üreticileri, sorunlarına çözüm bulunmazsa üretimin duracağına dikkat çekti

GÜREN TİLKİ

Güzelyurt bölgesi hayvan üreticileri, sorunlarına çözüm bulunmazsa üretimin duracağına dikkat çekti

Üreticiler Pazartesi günü planlanan eyleme işaret ederek, ya bu işe adaletli bir çözüm bulunur ya da en sert tepkimi görürler” dedi

“HAYVANCI ET KONUSUNDAN BIKTI”

Güzelyurt bölgesi hayvan üreticilerinden Mehmet Çetereisi, Cemal Darbaz ve Mustafa Darbaz hayvan üreticilerinin son dönemlerde yaşadığı sorunları bir kez daha Güzelyurt-Lefke Gazetesi’ne özetledi. Aylardır ülkenin gündemi olan et konusunda hayvancı artık sıkıldığını anlatan üreticiler, “Bir kilo saman 5-6 lira oldu, geçen yıl 3 TL olan seno bu yıl 13 TL’ye çıktı, sadece geçtiğimiz Pazartesi günü yeme 150 TL zam yapıldı ve yem 856 TL oldu. Yani 1 litre süt ile 1 kilo yem alamaz duruma geldik” dediler.

“BEDEL ÖDEMEKTEN USANDIK”

Üreticiler 6 Mayıs’ta Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Başbakanlık önüne siyah çelenk bıraktığı eyleme işaret ederken, hayvancıların bedel ödemesinden usandığını savundu. Hayvan üreticilerinin Pazartesi günü yeniden eylem yapacağını hatırlatan üreticiler, şöyle devam etti: “Pazartesi günü ya bu işe adaletli bir çözüm bulunur ya da en sert tepkimizle karşılaşırlar. Ya biz yani gerçek üreticiler bu işten vaz geçeriz ya da bu hükümet gider.”

YETERİNCE HAYVAN VAR

Hükümetin binlerce kişinin ekmek yediği bu sektöre gözü gibi bakması gerektiğini anlatan üreticiler, “İthal ete izin verilmezse ülkede üç ayda et kalmayacağı yönünde iddialar var, ülkede 270 bin tane canlı koyun ve keçi, 77 binden fazla büyükbaş hayvan var. Başka deyişle ülkede hayvan sıkıntısı yok” dediler. Aylardır et konusunda suçlu hayvan üreticisiymiş gibi konuşulduğunu hatırlatan üreticiler, hayvancıların aylardır aynı fiyata canlı hayvan verdiğini hatırlattı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu