GenelKıbrısManşet

“Gerçekleri balçıkla sıvamaktan başka bir şey değil”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, “21 üniversitenin 1’indeki bir çerçeve protokolünü öne çıkarıp diğer 20 üniversiteni yaşadığı ülkeye yaşattığı sıkıntıları gözden kaçıramazsınız” dedi.

GIYNIK ÖZEL- ELİF DÜLGER

Türkiye ile KKTC arasında imzalanacak Mali ve iktisadi işbirliği protokolünde yer alan üniversitenin açılmasıyla ilgili Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, BRT’de Levent Kutay’ın sunduğu ‘Burası Önemli’ programında eğitimle ilgili merak edilenleri yanıtladı.

“Meclis’te bu konu tartışılacak. Önemli olan 21 üniversitenin üzerine başka bir üniversite koyuldu mu, önemli olan bu ülkenin kendi yasalarına binaen bağımsızlık konusunda bir şey addedildi mi isteyene bu protokolleri verebilirim inceleyebilir. Eğer burada bir şey yanlışsa ODTÜ ve İTÜ’de de yanlıştır ve burada herhangi bir yanlışlık yok” diye Amcaoğlu “Eleştirmek kolaydır bizim için burada önemli olan yükseköğretim ile birlikte turizmin önünü açmak. Aksi takdirde hem turizmi mi hem yükseköğretimi kaybedeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTE SAYISI 21 OLARAK KALACAK

Ülkedeki üniversite sayısının 21 olarak devam edeceğini aktaran Amcaoğlu, “Ankara Sosyal Bilimler üniversitesi yeni bir üniversite olarak açılmayacak. Kıbrıs Sosyal Bilimler üniversitesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi adı altında devam edecek” ifadelerine yer verdi.

“BU SORUN UBP,DP YA DA YDP’NİN SORUNU DEĞİLDİR… BU SORUN ÜLKENİN SORUNUDUR”

“21 üniversitenin 1’indeki bir çerçeve protokolünü öne çıkarıp diğer 20 üniversiteni yaşadığı ülkeye yaşattığı sıkıntıları gözden kaçıramazsınız” diyen Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, ülkeye gelmesi muhtemel 82 bin öğrencinin yarısından fazlasının yurtdışında online ders görmesinin bireysel anlamda ne UBP ne DP ne de YDP’nin sorunu olmadığını ifade ederek, “Bu ülkenin sorunudur. Yapılan yatırımının karşılığının alınamaması sorunudur.” dedi.

“GERÇEKLERİ BALÇIKLA SIVAMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL”

Ülkeyi turizm ve yükseköğrenimle ayağa kalkındırmak için çaba gösterdiklerinin altını çizen Amcaoğlu, Mali ve iktisadi işbirliği protokolün için aldığı eleştirilere yönelik, “Bu gerçekleri balçıkla sıvamaktan başka bir şey değildir” dedi. Amcaoğlu, “21 üniversitenin kalitesinin artırılması için yapılan çalışmaları dikkate almadan 21 üniversitenin 1’indeki bir çerçeve protokolünü öne çıkarıp diğer 20 üniversiteni yaşadığı ülkeye yaşattığı sıkıntıları gözden kaçıramazsınız. Bu gerçekleri balçıkla sıvamaktan başka bir şey değildir” sözleri ile devam etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu