KıbrısManşetSiyasetToplum

Gerçekten farkında değil misiniz?

Kendi insanımızdan  başka herkese yurt oldu bu topraklar! Kıbrıs’ın yerini haritada gösteremeyenler, ganimet toprağını satıp  haksız kazanç elde edip zengin olurken binlerce insanımız sevgiden huzurdan mutluluktan yana, fakirleşiyor, siliniyor, göç edip gidiyor bu adadan

Kıbrıslı Türklerin toplum mühendisliğine soyunup ,kültürünü, medeni, laik sosyal yaşantısını değiştirmeyi hedefleyen anlayışa sempati geliştiren siyasi bir anlayış gelişti özelde sağ kulvarda siyaset yapan partilerde, ve fakat sol kulvarda siyaset ürettiği iddiasında olan etkili muhalefet de bunu görmezden gelerek yön bulmaya çalışıyor!

Belki onlarca kez yazıp çizerek anlatmaya çalıştık Kıbrıslı Türkler tarihleri boyunca laik bir kültürde eğitilmiş, toplumsal kültürünü bu şekilde ilerletmiş, demokratik kültürünü bu eksende belirlemiş Atatürk İlke ve İnkılaplarını içselleştirmiş, evrensel değerleri bu doğrultuda benimsemiş laik bir halk olarak varlığını sürdürmüştür bu ada parçası üzerinde.

Şimdi birileri kalkmış asırlardır devam eden bu kültürü  kendi inanç ve değerleri doğrultusunda içimizdeki sempatizanları ile  topluma ayar vermeye çalışıyor. Kıbrıslı Türkler kim ne derse desin kendi kimliği, kendi değerleri, kültürü, demokratik anlayışı ve geniş hoşgörü yelpazesi ile bütünlük sağlayan bir halktır. Bu kendine özgü halkın varlığını çeşitli ayak oyunları ile siyasete alet edip ortadan kaldırmayı, ya da etkisiz kılmayı hedefleyen bir anlayış gelişse de yıllar içinde, bu hedeflendiği gibi bir sonuca ulaşamayacaktır…

İstisnasız siyasi görüşü duruşu ne olursa olsun, sağdan, soldan ortadan, hiç fark etmez, hiçbirimizin ataları bu topraklardaki varlığımızı ortadan kaldırmayı şu veyahut bu şekilde arzulayan sığ anlayış için vermemişlerdir bu mücadeleyi.. Atalarımız Kıbrıslı Türkleri kültürüyle, değerleri ve laik toplum anlayışlarıyla bu ada parçasında yok sayanlar için canları ortaya koymamışlardır.. Ninelerimizin analarımızın çektiği zulüm ve acılara, babasız büyüyen çocuklara yeri geldiğinde aç yatan insanlara şimdi reva görülene bakın. Genci yaşlısı göç yollarında.

Evlatlarımız ,bu topraklardan göç edip gittiler! Geriye kalanlar ise gitmenin yollarını arar oldular. Bunun için mi verdi atalarımız bu mücadeleyi? Çocuklarımız bu topraklardan göçüp göçüp gitsinler diye mi?

Binlerce kez yazıklar olsun.

Binlerce kez yuh olsun, bu anlayışa destek olup alkış tutanlara..

Kendi insanımızdan  başka herkese yurt oldu bu topraklar! Kıbrıs’ın yerini haritada gösteremeyenler, ganimet toprağını satıp  haksız kazanç elde edip zengin olurken binlerce insanımız sevgiden huzurdan mutluluktan yana, fakirleşiyor, siliniyor, göç edip gidiyor bu adadan.

Halkın seçtikleri, vekalet verip meclise gönderdikleri, bu devletin idari kadrolarında olanlar gerçekten olup bitenin farkında değil misiniz? Buna inanmak istemesem de başka bir izah da bulamıyorum.

Ne olur  artık farkında olun olup bitenin.

Bir kendinize gelin.

Eğilip bükülmeden, icazet almadan kendi iradenizle bu ülkeyi yönetin.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu