GenelKıbrısManşet

“Gereği yapılmazsa eyleme gideceğiz”

DEVRİM DEMİR

Lefke ve yöresinde çevre farkındalığını yükseltmek için kurulan Lefke Çevre ve Ekoloji Derneği Başkanı Tamer Dayıoğlu, ilk kez ‘GÜZELYURT’ Gazetesi’ne konuştu:

“LEFKE SORUNLAR YUMAĞI”

Lefke’de yaşanan çevre felaketinin önüne geçmek için geçtiğimiz hafta kurulan Lefke Çevre ve Ekoloji Derneği’nin Başkanı Tamer Dayıoğlu, ‘GÜZELYURT’ Gazetesi’ne konuştu. Lefke ve yöresindeki çevre ile ilgili azalan duyarlılığı yükseltmek adına 40 kişilik kurucu üyesi bulunan derneği kurduklarını anlatan Dayıoğlu, “Lefke’de yaşanan kirliliğin üzerine gitmek ve bu bölgede yaşayan insanlara sağlıklı bir yaşam sunmak için bu dernek kuruldu” dedi. Lefke’nin sorunlar yumağı olduğunu kaydeden Tamer Dayıoğlu, bölgenin kültürü ile tarihinin yanı sıra hurma ve cevizin aynı yerde büyüyen tek yer olduğunu kaydetti.

“KARADAĞ BÖLGESİ DUMAN ALTINDA”

Bölgede kaldırımların işgal altında olduğunu, imar planının olmadığını ancak bunun yapılması için savaşacaklarını da ifade eden Dayıoğlu, Lefke çöplüğünün yanmaya devam ettiğini, bölge halkının metan gazı soluduğunu söyledi. Karadağ bölgesinin duman altında olduğunu söyleyen Tamer Dayıoğlu, “Belediye Başkanı konuyu hükümetin çözeceğini söyledi. Vahşi depolama bölgede devam ettiği sürece patlamalar ve yangınlar devam edecek. Güzelyurt bölgesi ve Lefke ile birlikte 13 köyün çöpü bu alana dökülmekte, Karadağ’da kalanlar eve hapsolmuş durumda, bölge metan gazı soluyor” ifadelerini kullandı.

“HÜKÜMET GEREĞİNİ YAPMAZSSA EYLEME GİDECEĞİZ”

Lefke çöplüğü için bir plan istediklerini kaydeden Lefke Çevre ve Ekoloji Derneği Başkanı Tamer Dayıoğlu, çöplükte yığılmanın önüne geçmek adına ‘Kompost Projesinin’ hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. “İşlevsiz olarak nitelendirilip çöpe atılan bir sürü madde, uygun olarak kullanıldığında doğada yepyeni bir şeye dönüşebilir” sözlerini kullanan Dayıoğlu, bu bilincin adada gelişmediğini, öyle de bir niyet olmadığını söyledi. Dernek olarak her türlü girişime hazır olduklarını kaydeden Dayıoğlu, “Hükümet gereğini yapmazsa eyleme gideceğiz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu