KıbrısManşetSiyaset

Gereğini yaparlar mı?

Ersin Bey söz konusu bu yasal hakkından feragat etmek istediğini Kıbrıs Cumhuriyeti yurttaşlığını iade etmek istediğini bizzat kendisi söyledi. Dolayısıyla şimdi ayağına kadar bu hizmeti KTÖS götürdü

KTÖS Ersin Beyin söyleyip de yapmadığı hizmeti ayağına götürdü ve Cumhurbaşkanlığı önüne giderek hem  eylem yaptı, hem de Cumhurbaşkanı Tatar ve Başbakan Saner’e iletilmek üzere hazırlanan içerisinde “Kıbrıs Cumhuriyeti” kimlik ve pasaport iadesi için gerekli belgelerin bulunduğu iki dosyayı, Cumhurbaşkanlığı yetkilisine teslim etti.

Bundan sonrası ise onlara kaldı.

Daha önce de belirttim Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği ve pasaportu Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs Cumhuriyetindeki yasal hakları.

Dolayısıyla bu Ersin Beyin de Ersan Beyin de yasal hakları.

Bu haklarını kullanırlar ya da kullanmazlar bu onların bileceği bir iş.

Ve fakat özellikle Ersin Bey söz konusu bu yasal hakkından feragat etmek istediğini Kıbrıs Cumhuriyeti yurttaşlığını iade etmek istediğini bizzat kendisi söyledi. Dolayısıyla şimdi ayağına kadar bu hizmeti KTÖS götürdü.

Ha Ersin Bey söylediklerinin arkasında durur ve gerekli işlemleri başlatıp Kıbrıs Cumhuriyeti yurttaşlığından çıkmak için adım atar mı? Yoksa bunu da bir siyasi malzeme olarak mı kullanmaya kalktı orasını hep birlikte göreceğiz.  Başbakan Ersan Beye gelince!

Onun ağzından Kıbrıs Cumhuriyeti yurttaşlığını iade etmek istediğine dair bir açıklama duymadım. Yani Cumhurbaşkanı Ersin Bey gibi bir iddialı lafı yok. Bu nedenle konu tamamen kendisine kalmış. İster Kıbrıs Cumhuriyeti yurttaşlığını iade etmek için adım atar, ister bu benim yasal hakkımdır niye iade edeyim der.

Lakin bu işin bir de etik, ahlaki ve vicdani yönü var .Cumhurbaşkanı açık açık Kıbrıs Cumhuriyeti Yurttaşlığından çıkmak istediğini bizzat söyledi.

O zaman gereğini de yapacak.

Başbakan’ın böyle bir ifadesi olmadı, lakin temsil ettiği siyasi anlayışın bu durumla çeliştiğini de görmezden gelemeyiz.

Dolayısıyla yasal haklarıdır kısmı konunun bir tarafıdır. Bu  her bireyin kendi tasarrufunda olan bir konudur. İster al, ister alma. Ersin Bey gibi Ersan Bey gibi kendilerine göre savundukları doğrular, değerler  ile  bu durumun çeliştiği de ortada. Bu da elbette konunun diğer tarafı.

O halde karşımıza bu olguların ortaya çıkardığı bir de ahlaki durum ve samimiyet duruşu var.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu