KıbrısManşetToplum

Gergin bekleyiş devam ediyor

Lefkoşa Polis Müdürlüğü önünde saatlerdir süren gergin bekleyiş devam ediyor. Hatırlanacağı üzere, Kermiya bölgesinde inşası devam eden Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Meclis Binası’nın yapımına karşı dün sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi partilerin öncülüğünde gerçekleştirilen eylemde, eylemciler ile polis arasında arbede yaşanmış ve dikenli teller aşılarak eylemciler inşaat alanına girmişti

Lefkoşa Polis Müdürlüğü önünde saatlerdir süren gergin bekleyiş devam ediyor. Hatırlanacağı üzere, Kermiya bölgesinde inşası devam eden Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Meclis Binası’nın yapımına karşı dün sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi partilerin öncülüğünde gerçekleştirilen eylemde, eylemciler ile polis arasında arbede yaşanmış ve dikenli teller aşılarak eylemciler inşaat alanına girmişti.

Bugün akşam saatlerinde dünkü eylemle ilgili olarak, polisi görevinden men ve darp ettikleri suçlamasıyla N.C. ve S.K. isimli iki eylemci tutuklanarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne götürüldü.

Söz konusu tutuklamaların kamuoyunda duyulmasının ardından tutuklanan iki eylemcinin yakınlarının yanı sıra CTP’li milletvekilleri, hukukçular, sivil toplum örgüt temsilcileri ve çok sayıda vatandaş destek amacıyla Lefkoşa Polis Müdürlüğü önüne akın etti. Kısa bir süre önce CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da eşi ile birlikte Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne geldi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu