EkonomiGenelKıbrısManşet

Geri dönüş süresi 18 yıl

Yatırım olarak alınan ve kiralanan bir apartman dairesinin yatırım karşılığını verme süresi hesaplandı

Yatırım olarak alınan ve kiralanan bir apartman dairesinin yatırım karşılığını verme süresi hesaplandı

İlçelerde en kısa geri dönüş süresi Girne’de, semtlerde en kısa dönüş süresi ise Ortaköy’de karşımıza çıktı.

EN KISA GERİ DÖNÜŞ SÜRESİ GİRNE’DE… KKTC’de yatırım olarak alınan ve kiralanan bir apartman dairesinin yatırım karşılığını verme süresi (geri dönüş süresi) Eylül 2021 itibarıyla 18.2 yıl oldu. 101 Evler emlak sitesinin verilerine göre, apartman dairelerinin geri dönüş süresi en kısa olan ilçe ortalama 17.8 yılla Girne. Lefkoşa’nın geri dönüş süresi ortalama 18.4 yıl, Mağusa’nın geri dönüş süresi de ortalama 19.4 yıl olarak hesaplandı.

SEMTLERDE ORTAKÖY 14.8 YILLA ÖNDE… Lefkoşa, Mağusa ve Girne ilçelerinin semtlere göre en kısa geri dönüş süresi Lefkoşa’ya bağlı Ortaköy’de ortaya çıktı. Ortaköy’de alınan bir dairenin geri dönüş süresi 14.8 yıl. Alsancak 17.9 yılla ikinci, Gönyeli de 18 yılla üçüncü sırada yer alıyor.

MAĞUSA MERKEZ 21.1 YIL İSTİYOR… Ülke çapında bölgelere göre en uzun geri dönüş süresi olan yer ise 21.1 yılla Mağusa Merkez oldu. Mağusa’yı 19.5 yılla Karaoğlanoğlu ile 18.8 yılla Girne Merkez takip ediyor. Geri dönüş sürelerinde ilçe merkezlerinin dezavantajlı olduğu dikkati çekiyor.

METREKAREYE GÖRE EN PAHALI YERLER… Ülke çapında metrekareye göre en pahalı apartman daireleri 789 sterlinle Karaoğlanoğlu’nda. 101 Evlerin Reidin Data Analytics işbirliğiyle oluşturduğu verilere göre Girne Merkez metrekare başına 786 sterlinle ikinci sırada, Alsancak da metrekare başına 747 sterlinle üçüncü sırada.

EN UCUZ DAİRELER DE ORTAKÖY’DE… KKTC’de metrekareye göre en ucuz daireler Lefkoşa’ya bağlı Ortaköy’de. Ortaköy’deki bir dairenin ortalama metrekare fiyatı 422 sterline geliyor. Bu semtin ardında ortalama 519 sterlinle Gönyeli, 542 sterlinle Küçük Kaymaklı semtleri geliyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu