GenelManşetTürkiye

Gerilim tırmanırken, Araplardan Türkiye karşıtı çirkin boykot çağrısı

Kayseri’de yaşanan taciz olayı sonrası patlak veren ve İstanbul’un bazı ilçeleri ile Gaziantep, Hatay ve Antalya gibi birçok ilde süren Suriyelilere yönelik olayların ardından Suriye’de yaşananlar olayların ardından sosyal medyada Türkiye karşıtı çirkin paylaşımlar yapıldı.

Uluslararası kamuoyu Türkiye’de yaşananları takip ederken, Arap medyası dikkat çekici bir duruma parmak bastı…

2000 yılında kurulan ve Orta Doğu üzerine yayın yapan medya kuruluşu Al-Bawaba, Türkiye ile Suriye arasındaki gerilim devam ederken farklı ülkelerden sosyal medya kullanıcılarının Türkiye’ye boykot çağrısı yaptığını ortaya çıkardı.

Eski adıyla Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X’te paylaşım yapan bazı kullanıcılar Türk markalarının listesinin yer aldığı bir  görsel paylaşarak, “Bu ürünleri almayın. Boykot edilecek Türk ürünleri. En azından bunu yapabilirsiniz” yorumlarını paylaştı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, “Öncelikle onların turizmini boykot edin, bu daha etkili olur” derken bir kullanıcı ise, “Mültecileri alanları boykot etmeyin” ifadesini kullandı. Al-Bawaba’nın haberinde bir diğer sosyal medya kullanıcısının ise, “Bu ürünleri ilk kez görüyorum. Bunlar genelde Mısır’da yaygın gibi gözüküyor” ifadesini kullandığı belirtildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu