KıbrısManşet

Gezici: UBP yanlış bir genel başkan seçerse siyasette erir

Murat Gezici UBP'nin yanlış bir ismi genel başkan yaparsa siyasette eriyeceğini söyledi

GIYNIK ÖZEL-Zeynep Uyar

Gezici katıldığı bir programda Ulusal Birlik Partisi’nin başkanlık için yanlış bir isim çıkarması halinde siyasette eriyeceğini kaydetti.

Siyasette yeni bir ismin ortaya çıkacağını kaydeden Gezici, bu adayın sağ kesimden olacağını ve halkı kucaklarsa her kesimden oy alabileceğini söyledi.

Gezici, anketlerde garantörlüğün devam etmesini istediğini ancak Akıncı’nın garantörlüğe karşı söylemleri nedeni ile eleştirildiğini dile getirdi.

Mustafa Akıncı ve Ersin Tatar’la ilgili konuşan Gezici, Akıncı’nın %60 alır diyenlerin tehdit ve şantaj sebebi ile öyle söylediklerini düşündüğünü ifade etti.

Mustafa Akıncı’nın Türkiye’ye saldırdığını kaydeden Gezici, Akıncı’nın KKTC’deki kültürel hafızayı yok saydığını söyledi.

Mustafa Akıncı’nın AKP ve Erdoğan üzerinden politika yürüttüğünü bu yüzden bu rakamlara ulaştığını söyledi.

Gezici sözlerine şu şekilde devam etti;

Akıncı toplumun kültürel ve zihinsel hafızasını yok saydı. Kıbrıs’ta hava günlük güneşlikmiş de, asker gelmiş gibi davrandı. Mustafa Akıncı garantörlük konusunda yanlık hamle yaptı.” dedi.

Tatar’la ilgili de konuşan Gezici, Ersin Tatar’ın ikinci bile gösterilmemesini eleştirip bu anketler milli iradeye saldırıydı dedi.

Tatar’ın haklın %80’inin elini sıktığını belirten Gezici, Tatar’ın halk tarafından sevildiğini ve oylarını artırdığını belirtti.

Gezici, Cumhurbaşkanı Tatar’ın TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gideceğini ve orda düzenlenecek basın toplantısında dünyaya açılacak bir Tatar göreceğini belirtti.

KKTC’nin tanınması ile ilgili de adımlar atılacağını belirten Gezici, KKTC’de yeni bir sağ parti doğacağına ve başkanlık sistemine geçiş yapılacağını ifade etti.

Tufan Erhürman’ın ilk turda aldığı oyların karma olduğunu belirten Gezici, UBP’den bile oy aldı dedi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu