KıbrısManşet

Gezici yine sahnede

Gezici, Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalsa, ikinci turda hangi adayın kazanacağı ile ilgili görüşlerine ilişkin dağılım incelendiğinde % 36,7’si Ersin Tatar’ın kazanacağını ifade ederken % 31,9’u Mustafa Akıncı’ya oy vermek istediğini belirttiğini de ileri sürdü

Gezici Araştırma Şirketi ülke genelinde, 17-19 Temmuz 2020 tarihlerinde 4630 katılımcı üzerinden yapıldığı iddia edilen anketin sonuçlarını açıkladı. Gezici ankete katılanların %33,5’inin Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ersin Tatar’a oy vermek istediğini iddia etti. Para ile anket yapma ve aldığı paraya göre anket sonuçlarını açıklamakla suçlanan Murat Gezici’nin anket sonucuna nasıl bir tepki geleceği merakla bekleniyor.

Gezici, Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalsa, ikinci turda hangi adayın kazanacağı ile ilgili görüşlerine ilişkin dağılım incelendiğinde % 36,7’si Ersin Tatar’ın kazanacağını ifade ederken % 31,9’u Mustafa Akıncı’ya oy vermek istediğini belirttiğini de ileri sürdü.

ERHÜRMAN VE ÖZERSAY’A ŞANS VERMEDİ

Gezici, dün yaptığı basın toplantısında ‘Kesinlikle ikinci turdayız’ diyen CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’a hiç şans vermedi. Gezici anketinin sonucuna göre Erhürman, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Ersin Tatar’ın yaklaşık yüzde 15 gerisinde üçüncü sırada. Erhürman’ı takip eden bir diğer isim ise Dışişleri Bakanı Kudret Özersay

%33,5 TATAR, %29,1 AKINCI

Gezici’nin anketinde ‘seçenekli ve seçeneksiz’ sorulara verilen yanıtlar arasında fark olduğu da ifade ediliyor.

Geziciye göre, ankete katılanlar ‘açık uçlu’ , ‘seçeneksiz’ soruda, 2020 yılında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy vermek istediğine ilişkin dağılım incelendiğinde % 33,5’i Ersin Tatar’a oy vermek istediğini ifade ederken % 29,1’i Mustafa Akıncı’ya ve % 15,1’i Tufan Erhürman’a oy vermek istediğini belirtti.

Adayların seçenek olarak belirtildiği soruda ise araştırmaya katılanlar 2020 yılında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy vermek istediğine ilişkin dağılım incelendiğinde % 32,2’si Mustafa Akıncı’ya oy vermek istediğini ifade ederken % 30,7’si Ersin Tatar’a ve % 14,9’u Tufan Erhürman’a oy vermek istediğini ifade etti.

İKİNCİ TURDA DA TATAR

Gezici, seçim 2. tura kalsa ve adaylar Tatar ile Akıncı olsa kime oy vermek istediğine ilişkin dağılımda ise % 50,8’i Ersin Tatar’a oy vermek istediğini ifade ettiğini ileri sürerken, % 49,2’nin ise Mustafa Akıncı’ya oy vermek istediğini ifade ettiğini iddia etti.

Geziciye göre, araştırmaya katılanlar Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalsa, ikinci turda hangi adayın kazanacağı ile ilgili görüşlerine ilişkin dağılım incelendiğinde % 36,7’si Ersin Tatar’ın kazanacağını ifade ederken % 31,9’u Mustafa Akıncı’ya oy vermek istediğini ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu