KıbrısManşetSiyasetToplum

Gezmekten bakmaya fırsatı yok

Tarım Bakanı Hüseyin Çavuş göreve gelirken, “eski başkanımızdır halimizden anlar” diyen üreticiyi büyük hayal kırıklığına uğrattı

Tarım Bakanı Hüseyin Çavuş göreve gelirken, “eski başkanımızdır halimizden anlar” diyen üreticiyi büyük hayal kırıklığına uğrattı

Özel Haber

KURAKLIK HARİTASINDAN HABER YOK
Çiftçilerin ekim dönemi gelmesine rağmen, geçen yılın kuraklık haritasını dahi çıkarıp, çiftçiye kuraklık ödemesi yapamayan Tarım Bakanı Hüseyin Çavuş her gün makam aracıyla köy köy gezerken, Tarım Bakanlığı’nda çözülmeyi bekleyen sorunlar ise dağ gibi büyümeye devam ediyor.

ÇİFTÇİ VE HAYVANCI TEDİRGİN
Mazot, gübre, elektrik gibi girdi maliyetlerindeki dengesiz ve fahiş artışlar karşısında Tarım Bakanlığı’nın sessiz ve ‘iş bilmez tavırları’ ekim dönemine giren üreticinin borçlanarak ekim yapmasını bile imkânsız duruma getiriyor. Bakanlığın çözmesi gereken acil sorunlar varken, Bakan Hüseyin Çavuş’un yurtiçi ve yurtdışı gezilerine devam etmesi, çözmesi gereken sorunları ise görmezden gelmesi tepkiye neden oldu.

HARUP ÜRETİCİLERİ ÇARESİZ
Halen belirlenmeyen fiyat nedeniyle ürünü elinde patlayan harup üreticilerinin öfkesi gün geçtikçe büyüyor. Mazot desteği güncellemesi ve ödeneği konusunda belirsizlik sürüyor, ekim dönemi için gübre desteği ve doğrudan gelir desteğinin ne olacağını ise bilen yok. Böylesi bir ortamda ülkede çiftçilik ve hayvancılık yapmak imkansız hale gelirken, üreticilerin öfkesinin çok yakın zamanda patlamasından endişe ediliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu