GenelKıbrısManşet

“Gecikmenin bedelini işçiye ödetmeyeceğiz; belirlenen ücret Ağustos’u da kapsayacak”

Asgari ücret bu hafta belli olacak!

Hür-İş Federasyonu Sendikası Başkan Vekili Ahmet Serdaroğlu, asgari ücretin akıbeti konusunda açıklamalarda bulundu.

Ada TV’de Mine İçsel’e konuşan Serdaroğlu, tarihte ilk kez asgari ücret masasında uzlaşan işçi ve işveren kesiminin, hükümetin kurultay ve seçim derdine düşmesi sonucu bu mutabakata varmaya yönelmesine ortam hazırladığını anlattı.

Şuanda brüt olçarak 4970 TL bir rakamda uzlaşıldığını hatırlatan Serdaroğlu, söz konusu rakamda değişiklik olabilir mi sorusuna verdiğini yanıtta; “artı bir şekilde olacaksa elbette konuşuruz ama düşmesi gibi bir değişiklik söz konusu olursa bu bizim tarafımızdan kabul olmaz” dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bu hafta içerisinde toplanması konusunda çağrı yapacaklarını da dile getiren Serdaroğlu, masanın gündeminde;  belirlenen asgari ücretin 1 Ağustos itibarıyla geçerli olması konusunun olacağını dile getirdi.

Asgari Ücret Komisyonu’nun yapılacak son toplantı sonrası ilan edilmesinin beklendiğini dile getiren Serdaroğlu; yaşanabilecek herhangi bir problem öngörmediğini de belirterek şöyle konuştu;

“Hem işverenlerin hem de hükümetin geri adım atma gibi bir durumları olacağını düşünmüyorum. Bunu düşünüyor ve arzuluyorum. Eğer biz birbirimize güvenmeyeceksek neden bu havayı soluyoruz. Elbette ters düşeceğimiz noktalar olacak ama orta yolu bulacağız. Hükümet bizim aldığımız karara ortak olacak ve bu iş bir günde tamamlanacak. Lakin çözülmez de masada tekrar tartışma olursa o zaman Hür-İş Federasyonu’nun duruşu çok başka olacak”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu