GenelKıbrısManşet

Geçitkale ve Mallıdağ yangınlarının sebebi; insan faktörü!

İnsanoğlu doğayı katletmeye devam ediyor...

Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu katıldığı programda ülkemizdeki yangınlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çarşamba gününe kadar ülkede etkili olan sıcak havalardan dolayı ormanlık alanlara girişlerin ve her türlü ateş yakılmasının yasaklandığının hatırlatmasını yapan Karzaoğlu, yasaklara rağmen insanların ateş yakmaya devam ettiğini söyledi.

‘Mallıdağ’da çıkan yangın da yakılan mangaldan dolayı çıktı. Yangınların %80’i insan kaynaklı yangınlar’ diyen Karzaoğlu, ormanlara giriş ve ateş yakma yasaklarının uzatılacağını da aktararak konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

‘Orman Dairesi olarak bizler aldığımız tedbirlerimizi uzatacağız. Öte yandan çiftçilerimizin tarla biçmeleri konusunda bilinçli olması gerekiyor. Av sezonu başlıyor, avcıların ormanların içinde hayvanlarını gezdirmemeleri gerekir. Bizim tüm ekiplerimiz ve daire personelimiz aktif olarak çalışıyor. Yalnızca biz değil, ormanları hepimiz koruyacağız.’

100 bin dönüm arazi kül…

Geçitkale’deki yangın konusunda da açıklamalarda bulunan Karzaoğlu, yangının yine insan faktörü kaynaklı olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu:

‘Sabah 04.58de gelen bilgilere göre yangın olduğunu öğrendik. Yolun kenarında izinsiz yapılan binada eğlence düzenleniyor ve çöp bidonu yanıyor. Muhtemelen mangal yakılıp kül çöpe döküldü. Ya da bir sigara izmariti atıldı. Oradan çıkıyor yangın ve büyüyor. Sonuç olarak 100 bin dönüm arazi harap ediliyor’

Diğer Haberler

Başa dön tuşu