GenelKıbrısManşetSpor

Gençlik ve sporumuza can suyu

Hem pandemi hem de ekonomik kriz nedeniyle ülkemizde gençlik ve spor alanlarında yaşadığımız sorunlar bitmek tükenmek bilmezken, asrın projesi olarak ülkemize gelen can suyu gibi bu alanda da destek yine Türkiye’den geldi. TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın talimatı ile gençlik ve sporun nefes alması adına ülkemize 26 Milyon TL’lik ek bir bütçe aktarılacağı öğrenildi.

UZUN ZAMANDIR GENÇLİK VE SPORUN SORUNLARI AŞILAMADI

Ülkemizde uzun süredir gençlik ve sporun bakanlık nezdinde yönetilmemesinin sorunları devam ederken bu alanlara pandemi süreciyle birlikte ekonomik kaynaklar yaratma noktasında da ciddi problemler yaşanıyor. Son yıllarda gençlik ve spor alanlarında, tesislerin bakım, onarım ve yenileme çalışmaları yanı sıra yeni tesislerle ilgili projeler de bir türlü hayata geçemiyor.

FUAT OKTAY DESTEK BELİRTTİ VE DÜĞMEYE BASTI

Yakın süreçte iki kez adamıza ziyarette bulunan Kıbrıs’tan da sorumlu Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ülkemizdeki gençlik ve spor konusunda yaşanan sıkıntılara kayıtsız kalmadı. Özellikle Mayıs ayında Mağusa’da gerçekleşen KKTC-TC gençlik buluşmasında da buna vurgu yapan Fuat Oktay, ayrıca geçtiğimiz haftaki son gelişinde de KKTC gençliğinin ve sporunun kalkınması adına her türlü desteği vereceklerini aktararak düğmeye bastı.

GEREKENİN YAPILMASI İÇİN MİTHAT TEKÇAM’DAN RAPOR İSTEDİ

Fuat Oktay, ülkemizde göreve başlar başlamaz gençlik ve spor alanında ciddi çalışmalar yapan, kulüp, dernek ve federasyon yetkilileriyle birebir görüşerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi edinen, eksiklikleri ve sorunları öğrenen, organizasyonlarımızı yakından takip ederek bugüne kadarki en aktif ve etkin şekilde görev yapan TC Gençlik ve Spor Bakanlığı KKTC Koordinatörü Mithat Tekçam’dan bu konuda gerekenin yapılması için bir rapor hazırlamasını istedi.

RAPOR SUNULDU İLK ETAPTA 26 MİLYON TL KAYNAK

Konu hakkında elde edilen bilgilere göre Mithat Tekçam, gerek kulüp ve dernek gerekse de birçok federasyonla görüşmeler gerçekleştirerek detaylı bir rapor dosyası hazırladı ve bunu Fuat Oktay’a sundu. Bu rapora göre Fuat Oktay’ın ülkemiz gençliği ve sporunun kalkınması amacıyla dernek, kulüp ve federasyonların malzeme, tamir, bakım ve onarım çalışmaları yanında saha ve tesis eksikliklerinin giderilebilmesi için ilk etapta 26 Milyon TL’lik ek bir bütçenin TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ne aktarılacağının bilgisini verdiği öğrenildi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu