KıbrısManşet

Gifa Holding’e polis baskını, Yusuf Kısa gözaltına alındı

Gifa Holding’in Hamitköy’de bulunan binasına polis baskını düzenlendi. Edinilen bilgiye göre, polis Gifa Holding’in damında bulunan kameraların izinsiz bir şekilde monte edildiğini belirleyerek, kameraları söktüğünü ve Gifa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kısa’yı ifade vermesi için Polis Genel Müdürlüğü’ne götürdüğü öğrenildi

Gifa Holding’in Hamitköy’de bulunan binasına polis baskını düzenlendi. Edinilen bilgiye göre, polis Gifa Holding’in damında bulunan kameraların izinsiz bir şekilde monte edildiğini belirleyerek, kameraları söktüğünü ve Gifa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kısa’yı ifade vermesi için Polis Genel Müdürlüğü’ne götürdüğü öğrenildi.

Polis güçleri, Gifa Holding’in Hamitköy çemberini görüntüleyen kameralarını sökmek için Holding binasına baskın düzenledi.  Gifa Holding’in Kent Güvenlik Yasası’na aykırı olarak bölgeyi görüntüleyen kamera kurduğunun polis tarafından kendilerine iletildiğini ve polisin olaya müdahale ettiği belirtildi.

Öte yandan, Gifa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kısa’nın ise konuyla ilgili olarak ifadesi alınmak üzere Polis Genel Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

Polis Basın Subaylığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1 Şubat 2021 tarihinde, Lefkoşa’da faaliyet gösteren Gifa Holding isimli iş yerinde polis tarafından yapılan kontrolde, bahse konu iş yerinde takılı bulunan güvenlik kameralarının, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Yasasına aykırı izinsiz olarak kurulduğu ve söz konusu kameralar ile kamuya açık alanlardan görüntü kaydı yapıldığı tespit edilmiştir.

Mesele ile ilgili olarak bahse konu iş yeri direktörü Yusuf Kısa hakkında yasal işlem başlatılmış olup, soruşturma devam etmektedir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu