EkonomiKadınKıbrısManşetToplumYaşam

GIKAD ile Creditwest Bank, kadın projelerinde işbirliği sağlayacak

Girişimci Kadınlar Derneği, kadının iş yaşamında daha etkin yer alması için işbirliği sağlamak amacıyla Creditwest Bank’a ziyarette bulunarak güncel projeleri ile ilgili bilgi verdi.

Girişimci Kadınlar Derneği, kadının iş yaşamında daha etkin yer alması için işbirliği sağlamak amacıyla Creditwest Bank’a ziyarette bulunarak güncel projeleri ile ilgili bilgi verdi.

Toplantıya GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu, Yönetim Kurulu üyeleri Berin Avunduk, Didem Kaner, Özlem Ratip, Özlem Özbekoğlu katıldı. Ziyarette Creditwest Bank Genel Müdürü Mazher Zaheer, Çatalköy Şube Müdürü Figen Kaymak, Ticari Pazarlama Yönetmeni Serap Dönmez hazır bulundu.

KAVUKLU: KADINLARIN EKONOMİK FAALİYETLERDE, BİLİMDE, SANATTA EĞİTİMDE VE SİYASETTE ETKİN YER ALMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı İçim Çağıner Kavuklu, ülkenin kalkınabilmesi, toplumun güçlenebilmesi için kadınların güçlendirilmesi gerektiğini, bu bilinçle GİKAD’ın hareket ettiğini belirtti.  Kavuklu, derneğin kuruluş amacının kadınların tüm ekonomik faaliyetlerde, bilimde, sanatta eğitimde ve siyasette katılımcı olarak değil karar verici olarak yer alması olduğunu söyledi.

Gelişim için eğitimin önemine inandıkları  için ‘GİKAD Akedemi’yi de kurduklarını belirten Kavuklu, hem dernek üyelerinin hem de genç nesillerin eğitim aldıklarını söyledi.

Bu kapsamda iki tane proje gerçekleştirdiklerini anlatan Kavuklu, bunlardan bir tanesinin GİAD ile yaptıklarını, 7 pilot okul seçilerek ortaokul 7. sınıf öğrencilerine ve öğretmenlerine girişimcilik eğitimi verildiğini, diğer projede ise  üniversite son sınıf kız öğrencilerine girişimcilik kampı düzenlediklerini, bu kampta girişimcilik kavramı ve tecrübelerin aktarıldığını anlattı.

ZAHEER: BAŞARIMIZI %78 ORANINDAKİ KADIN ÇALIŞANLARIMIZA BORÇLUYUZ

Creditwest Bank Genel Müdürü Mazher Zaheer, Creditwest Bank çalışanlarının %78’inin kadınlardan oluştuğunu ve bankanın başarısında kadın çalışanların emeğinin çok büyük olduğunu söyledi.

Kıbrıs’ta kadının ekonomide tam anlamıyla yer almasını arzuladıklarını ekleyen Zaheer, teknoloji ve kadının bir araya gelmesiyle herhangi bir sınırın kalmadığını ve kadının iş hayatında fırsat verilirse çok başarılı olduklarını yaşayarak gördüklerini söyledi. GİKAD’ın çalışmalarını yakından takip ettiklerini de ekleyen Zaheer, projelerini heyecan verici bulduklarını ve birlikte işbirliği yapmayı arzuladıklarını ekledi.

‘Bizler sadece bankacılık yapmıyoruz, tüm projelerimizin ülke ekonomisine nasıl faydası olacağını da değerlendiriyoruz.’ diyen Zaheer, ileride çocuklarımıza, torunlarımıza nasıl bir gelecek bırakabiliriz ve faydalı nasıl olabileceklerini düşünerek aksiyon aldıklarını da ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu