KıbrısManşetToplum

Girne-Alsancak yolunda meydana gelen ölümlü kaza zanlısı yeniden yargı önündeydi

DEVRİM DEMİR

Girne-Alsancak Çevre Yolu’nda pazar akşamı dehşet saçan 28 yaşındaki Zekâ Saldam ek tutukluluk talebi ile yeniden yargı önündeydi.

Girne-Alsancak Çevre Anayol’unda 3 Aralık Pazar akşamı Sevgül Şinasi’nin ölümü ile sonuçlanan trafik çarpışmasında tutuklanan UZ 008 plakalı araç sürücüsü Zeka Saldam, ek tutukluluk talebi ile yeniden Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı. Girne Polis Müdürlüğü Trafik Şubesinde görevli polis çavuşu Nadir Timuçin mahkemede verdiği ifade de kazayı anımsatarak zanlı Saldam’ın 4 Aralık tarihinde tutukluluk talebi ile mahkemeye çıkarıldığını söyledi.

6 İFADE ALINDI 5 KAMERA GÖRÜNTÜSÜ İNCELENDİ…
Polis çavuşu Nadir Timuçin, kaza gününe dair görgü tanıklarını tespit edilerek 6 kişiden ifade alındığını 3 günlük tutukluluk süresinde zanlının kullandığı yolların tespit edildiğini ve toplamda 5 kamera görüntüsünün incelendiğini kaydetti.

Alınması gereken ifadeler ve incelenecek kamera görüntüleri olduğuna değinen polis çavuşu Timuçin, zanlının kullanımındaki UZ 008 plakalı aracın kaza gecesi süratinin tespit edilmediğini kaydetti.

Sürat tespiti için Türkiye’de uzmanlarla yazışma gerçekleştiğini ve cevap beklediklerini kaydeden Timuçin, zanlı Saldam’ın 4 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, polisin soruşturmasının devam ettiğini kaydederek alınması gereken ifadeler ve incelenmesi gereken görüntüler olduğuna değinerek zanlının 4 gün daha soruşturma maksatlı poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu