KıbrısManşetToplum

Girne Belediye Başkanı Şenkul, Girne için yapılan ve yapılacak projeleri açıkladı

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul sokak hayvanlarında yaşanan artıştan dolayı planlanan kısırlaştırma işlemlerinin hızlanması amacıyla Belediyeye sözleşmeli veteriner hekim istihdamı için münhal açıldığını duyurdu.

Şenkul ayrıca, Girne Belediyesine ait barınakta yeni bölümlerin inşaasına yakında başlanılacağını belirtti.

BELLAPAİS KÖYÜ’NE MİNİBÜS SEFERLERİ BAŞLIYOR
Şenkul, seçim döneminde verdikleri sözlerden biri olan Bellapais Köyü’ne düzenli minibüs seferlerini de yarından itibaren başlayacaklarını açıkladı.

Şenkul, burada ki amaçlarının taşımacılıktan ziyade güzargaha talebin canlanmasını sağlayarak ulaşım izni olan firmaların düzenli seferlere başlaması için zemin yaratmak olduğunu  ifade etti.

İlk 2 hafta boyunca ücretsiz olacak seferler Baldöken otoparkı ve Bellapais arasında sabah 10.00’da başlayıp 20.00’da son bulacak şekilde planlandı.

İLAÇLAMA FAALİYETLERİ ARTTI
Ülke genelinde olduğu gibi Girne’de de bu yıl sinek sayısında belirgin bir artış olduğunu ifade eden Şenkul, Belediye’nin Sağlık bölümünün vatandaşlardan gelen şikayetleri dikkate alarak bölgelerdeki ilaçlamaları faaliyetlerini arttırdığını açıkladı.

Bu konuda şikayeti olan vatandaşların Alo 185 hattına bilgi vermesi gerektiği ifade edildi.

BASINÇ SORUNU YAŞAYAN BÖLGELERİN TESPİTİ YAPILDI
Şenkul, Girne’de Bayram boyunca bölge halkı ve turistlerin sayısının 150 bin kişiye çıktığını belirterek bu bağlamda yaşanan su konusunda belirli bölgelerde basınç düşüşleri olduğunu belirtti.

Şenkul, basınç sorunu yaşayan bölgelerin tespitlerinin yapıldığını, sorumlu kişilerle görüşüldüğünü ve en yakın zamanda da gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti.

ASFALT VE YAMA ÇALIŞMALARI YAPILACAK
Asfalt ve yama çalışmalarına değinen Şenkul, kent genelinde yama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü,buna ek olarak Bahar sokakta bu hafta yeni asfalt dökümü yapılacağını açıkladı.

Çok kötü durumda olan yollara yama yerine Belediyenin bütçesi elverdikçe yeni asfalt dökümü yapılacağını açıklayan Şenkul, son olarak 6 ay içinde dökülen asfalt miktarının geçtiğimiz dönem, 4.5 yıl da dökülen miktarı yakaladığını açıkladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu