GenelKıbrısManşet

Girne belediyesi, ülkede bir ilki başardı

Girne Belediyesi ile 5 bölge üniversitesi iş birliği protokolü imzaladı. İmzalanan protokol üniversitelerin bir çatı altında toplanması adına bir ilk olarak nitelendirildi

Girne Belediyesi ile 5 bölge üniversitesi iş birliği protokolü imzaladı.

TEKNİK, BİLİMSEL VE SANATTA İŞ BİRLİĞİ…

Girne Belediyesi ile Girne Bölgesi’nde bulunan beş üniversite arasında iş birliği protokolü imzalandı. Girne Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine; Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haydar, Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yaratan, Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Asım Vehbi ve Kıbrıs İlim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mesut Yalvaç katıldı. İmzalanan protokol kent yönetiminde üniversitelerin de paydaş konuma getirilerek; eğitim konuları, teknik, bilimsel ve sanatsal konularda iş birliğini arttırmak amacı ile yürürlüğe sokulurken uygulama, ülke genelinde bir ilk olarak nitelendirildi.

“YENİ DÖNEMDE YENİ BİR GİRNE” …

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, yeni dönemde yeni bir Girne yaratmak adına önemli bir protokole imza attıklarını belirterek bu protokolle birlikte; teknik, eğitim, bilim, sanat alanlarında iş birliğini arttırıp, daha güzel ve yaşanabilir bir Girne yaratmayı hedeflediklerini vurguladı. Girne Belediyesi ve Girne Bölgesi’nde bulunan beş üniversite arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında; tarafların karşılıklı ilgi alanlarına giren ve ihtiyaç duyulan konularda karşılıklı bilgi ve deneyimlerin paylaşılması, karşılıklı olarak akademik/yönetsel personel görevlendirme ve/veya izin verme yolu ile projeler geliştirmek üzere iş birliği yapmak, bilimsel/toplumsal toplantılara destek vermek, ortak çalışmaların ve yeni girişimlerin yapılmasını desteklemek amacı ile eğitim, seminer ve çalıştaylar düzenlemek ve karşılıklı ihtiyaç duyduğu hizmet içi eğitimleri sağlama kararları alındı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu