GenelKıbrısManşetToplum

Girne Belediyesi’nin hayvan hapishanesi

Ülkenin turizm yüzü Girne’nin en gözde parklarından Barış Parkı’ndaki evcil hayvanların durumu, hayvan severlerin vicdanlarını sızlatıyor

Ülkenin turizm yüzü Girne’nin en gözde parklarından Barış Parkı’ndaki evcil hayvanların durumu, hayvan severlerin vicdanlarını sızlatıyor.

Gıynık Girne Özel

SAHİPSİZ BÖLGE GİBİ
Girne Belediyesi himayelerinde oluşturulan Barış Parkı içerisindeki hayvanat bahçesinde bulunan hayvanlar, küçücük bir alanın içinde yaşamaya çalışıyor. Demir parmaklıklar ardına hapsedilen hayvanlar, yazın kavurucu sıcaklarla savaşırken kışın ise dondurucu soğuklarla mücadele ediyor. Kafeslerde hava şartlarına karşı hayvanları koruyacak hiçbir önlem alınmazken, dışarıdan gelebilecek zararlara karşı da hayvanlar savunmasız bırakılıyor.

HAYVANLARI YERİ KAFESLERİN ARDI
Tavuskuşu, hindi, tavuk gibi kanatlı hayvanların, sırf insanların gezeceği bir alan oluşmak adına hapsedildiği Barış Parkı’ndaki sözde hayvanat bahçesinde, göklerde süzülürken izlenmesi gereken kuşlar da hapsedilmiş durumda. ‘Evcil Hayvanlar’ ismi ile oluşturulan kafese mahkûm edilen canlıların kafeslerinin kirliliği ise pes dedirtiyor. Sözde hayvanat bahçesi alanında, canlıları kötü niyetli insanlardan korumak adına ‘kafesler’ dışında hiçbir önlem alınmazken, 2023 yılında canlılara demir parmaklıklar arasında yaşamayı reva gören Girne Belediyesi’nin bir an önce bir insafsızlığa son vermesi bekleniyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu