GenelKıbrısManşet

Girne EMİTT 2023’de

Dünyanın en büyük ilk beş turizm fuarı arasında yer alan İstanbul EMİTT Turizm Fuarında Girne de temsil ediliyor

Dünyanın en büyük ilk beş turizm fuarı arasında yer alan İstanbul EMİTT Turizm Fuarında Girne de temsil ediliyor

DÜNYA’NIN BEŞ BÜYÜK TURİZM FUARI ARASINDA

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı yurt dışı turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında, ülkemiz turizm sektörü ile birlikte, dünyanın ilk beş turizm fuarı arasında yer alan İstanbul EMİTT Turizm Fuarında temsil ediliyor. Dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı başladı. 12–15 Nisan 2023 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek fuar ICA Events tarafından TÜROFED ve TTYD iş ortaklığında düzenleniyor.

“İSTANBUL EMİTT TURİZM FUARI’NIN ÖNEMİ BÜYÜK”

İstanbul EMİTT 2023’ün açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC’nin en büyük turizm pazarının Türkiye olduğunu belirterek, Emitt fuarı için geniş kapsamlı bir çalışma yaptıklarını vurguladı. Türkiye’nin KKTC turizmi için büyük önem taşıdığını ifade eden Ataoğlu, ambargodan dolayın adaya direkt uçuş olmadığını, uçakların touch-down yaparak adaya uçabildiğini kaydetti. KKTC’ye THY, Pegasus ve Anadolu Jet tarafından uçuşlar yapıldığını beliren Ataoğlu, ancak bilet fiyatların yüksek olduğunu anlattı. Ataoğlu, KKTC’li iş adamları tarafından kurulan yeni hava yolu sayesinde fiyatların aşağı çekileceğini ifade etti.

GİRNE DE EMİTT 2023’DE

Girne Belediyesi Turizm Komitesi de EMİTT 2023 Fuarı’nda yerini aldı. Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, gelişmeyi “Hem kentin marka değerini artırmak hem de küçük orta/ boy işletmelerin daha çok görünür olmasına imkân tanımak adına girdiğimiz yolun ilk adımları diyebiliriz” şeklinde dile getirirken; EMİTT 2023 ile birlikte turist potansiyelinde de büyük bir sıçrama bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu