KıbrısManşet

Girne Roma’ya ağlıyor

Ozanköy’de kaybolan ve cansız bedenine evin avlusundaki depoda ulaşılan 3 yaşındaki Roma Öztiryaki toprağa verildi

Vefatı ile ülkeyi yasa boğan 3 yaşındaki Roma Öztiryaki’nin, suda boğularak yaşamını yitirdiği açıklandı

ÜLKENİN ÜZERİNE KARA BULUTLAR ÇÖKTÜ…
Ülkemizde son dönemlerde yaşanan acılara bir yenisi daha eklendi. Henüz, Mağusa’da hunharca işlenen bir cinayete kurban edilen Zehie Helin Reessur’un acısı tazeyken, Melekler Takımı olarak hafızalara kazınan Gazimağusa Türk Maarif Koleji voleybol takımı kafilesinde yer alan öğrencilerin Türkiye’deki deprem felaketinde enkaz altında kalması tüm ülkeyi yasa boğdu. Ülkenin üzerine kara bulut gibi çöken felaketlerin neden olduğu acılar, Ozanköy’de evinin avlusundaki su deposunda boğularak hayatını kaybeden 3 yaşındaki minik Roma’nın ölümü ile daha da katlandı.

SAATLERCE ARANDI, CANSIZ BEDENİ BULUNDU… Ozanköy’de dün akşam saatlerinde kaybolduğu bildirilen, ardından da evin avlusundaki su deposunda cansız bedenine ulaşılan 3 yaşındaki Roma Öztiryaki bugün toprağa verildi..Dün saat 17.45 sıralarında kaybolan ve polis ile bölge halkı tarafından saatlerce aranan küçük Roma, evin avlusundaki su dolu beton depo içerisinde cansız bir şekilde bulunmuştu. Roma dün öğle namazının ardından Ozanköy’de son yolculuğuna uğurlandı. Öte yandan, Polis Basın Subaylığı tarafından yapılan açıklamada, Ozanköy’de yaşamını yitiren Roma Öztiryaki’nin cansız bedenine yapılan otopsisinde ölüm sebebinin “suda boğulma” sonucu olduğunun tespit edildiği belirtildi.

ŞENKUL’DAN DUYARSIZLIĞA SERT TEPKİ… Minik Roma’nın bulunması için büyük çaba harcayan Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, 3 yaşındaki küçük çocuğun ölüm haberinin ardından, Girne’deki mekanlarda eğlencenin devam etmesine sert tepki gösterdi. “3 yaşında bir bebeğin melek olduğu şehirde, olayı bildiği halde hiçbir şey olmamış gibi vur patlasın çal oynasın eğlenceye devam ediliyorsa, bizim yasa veya izinleri değil insanlığımızı sorgulamamız lazımdır. Çok değil 20-30 yıl önce komşusu ölse onlara duyduğu saygıdan 1 hafta televizyon bile açmayan insanların çocukları olarak hangi ara bu kadar umursuz olduk” diyen Şenkul, “Başkanı olduğum şehre kendimi bazen yabancı hissediyorum” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu