GenelKıbrısManşet

“Girne trafiği nefes alacak”

Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, Girne’nin kanayan yarası trafik sorunu ve bu soruna çözüm üretmek amacıyla yapımı eden kaçış yolu projesi hakkında GİRNE Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu

“HEDEF 1 AYDA TAMAMLANMASI” …

Doğu – Batı istikametinde Bellapais ile Ciklos mevkiini birbirine bağlayan kaçış yolu ile ilgili çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Şenkul, hava şartlarının elverişli devam etmesi durumunda 1 ayın sonunda asfaltlama işleminin tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti. Şenkul, ilerleyen projenin Karayolları Dairesi, Eski Eserler Dairesi ve Su İşleri Dairesi ile koordineli bir şekilde sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.

“TRAFİKTE ÖNEMLİ ÖLÇEKTE RAHATLAMA SAĞLANACAK” …

Proje çalışmalarının planlandığı şekilde tamamlanması ile Doğu – Batı istikameti kaçış yolunun çift şerit tek yön olarak hizmete açılacağını vurgulayan Şenkul, yolun açılması ile trafikte büyük oranda rahatlama yaşanacağının altını çizdi. Şenkul, kaçış yolunun, Ciklos çıkışındaki kavşağında, Karayolları Dairesi’nin görüşü doğrultusunda, trafik güvenliğini gözetecek şekilde bir düzen alınacağına dikkat çekti.

“LEFKOŞA’YA GİTMEK İSTEYENLER KENT MERKEZİ’NE GİRMEYECEK” …

Özellikle Çatalköy, Ozanköy ve Bellapais yönlerinden Girne’nin Batı bölgelerine veya Lefkoşa yoluna ulaşmaya çalışan vatandaşların, Girne Kent merkezine girmeden bu noktalara ulaşabileceğine işaret eden Şenkul, bu anlamda kent merkezi ve Semih Sancar Caddelerinin ciddi bir trafik rahatlaması yaşayacağını vurguladı.

MİNE İÇSEL-ÖZEL HABER


“HEDEF 1 AYDA TAMAMLANMASI”

Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, Girne trafiğini büyük ölçekte rahatlatacak olan kaçış yolu projesi ile ilgili Girne Gazetesi’ne konuştu. Doğu – Batı istikametinde Bellapais ile Ciklos mevkiini birbirine bağlayan kaçış yolu ile ilgili çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Şenkul, hava şartlarının elverişli devam etmesi durumunda 1 ay sonunda asfaltlama işleminin tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti. Şenkul, ilerleyen projenin Karayolları Dairesi, Eski Eserler Dairesi ve Su İşleri Dairesi ile koordineli bir şekilde sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.

“100 METRELİK ALANDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”

Açıklamasının devamında Şenkul, Doğu – Batı istikameti yönünde, hali hazırda 100 metrelik alanın perde duvarı ve temel beton döküm işlerinin tamamlandığını ve eş zamanlı olarak yağmur suyu drenaj hatları ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini kaydetti.

“TRAFİKTE ÖNEMLİ ÖLÇEKTE RAHATLAMA SAĞLANACAK”

Proje çalışmalarının planlandığı şekilde tamamlanması ile Doğu – Batı istikameti kaçış yolunun çift şerit tek yön olarak hizmete açılacağını vurgulayan Şenkul, yolun açılması ile trafikte büyük oranda rahatlama yaşanacağının altını çizdi. Şenkul, kaçış yolunun, Ciklos çıkışındaki kavşağında, Karayolları Dairesi’nin görüşü doğrultusunda, trafik güvenliğini gözetecek şekilde bir düzen alınacağına dikkat çekti.

Özellikle Çatalköy, Ozanköy ve Bellapais yönlerinden Girne’nin Batı bölgelerine veya Lefkoşa yoluna ulaşmaya çalışan vatandaşların, Girne Kent merkezine girmeden bu noktalara ulaşabileceğine işaret eden Şenkul, bu anlamda kent merkezi ve Semih Sancar Caddelerinin ciddi bir trafik rahatlaması yaşayacağına dikkat çekti.

“TARİHİ ESERLERE BÜYÜK ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

Yapılan çalışmalarda en çok dikkat ettikleri hususun tarihi eserlere herhangi bir zarar verilmemesi olduğunun altını çizen Şenkul, bu anlamda tarihi taş köprü ve değirmenin korunmasına büyük özen gösterildiğine vurgu yaptı.

“GERÇEK ÇÖZÜM DOĞU ÇEVRE YOLUNUN HAYATA GEÇİRİLMESİDİR”

Alternatif kaçış yolları konusunda da bazı değerlendirmelerde bulunan Şenkul, bu alanda da çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Alternatif kaçış yollarının trafikte geçici rahatlama sağlayacağını ancak esas konunun kalıcı çözümlerin hayata geçirilmesi olduğunu belirten Şenkul, bu anlamda esas çözülmesi gerekenin Doğu Çevre Yolu meselesi olduğunun altını çizdi. Şenkul, bu anlamda da merkezi hükümetle istişare içerisinde olduklarını dile getirirken, Doğu Çevre Yolu’nun hayata geçirilmesi ile nihai çözüme ulaşılacağının altını çizdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu