GenelKıbrısManşet

Girne trafiğine neşter

Girne bölgesinde yaşanan trafik sorununa alternatif çözüm önerileri hayata geçiyor. Girneliler trafik çilesinden bir nebze olsun kurtulacak

Yeni yol güzergâhı ve ilerletilen kaçış yolu ile Girne trafiği rahat bir nefes alacak

TRAFİK ÇİLEDEN ÇIKARIYOR…

Ülkede yaşanan trafik yoğunluğu neredeyse hayatı durma noktasına getiriyor. Gidecekleri yere ulaşmak adına uzun araç kuyruklarında beklemek zorunda kalan vatandaşları isyan ettiren trafik çilesine ülkede bulunan mevcut yolların durumu da eklenince, iş iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Son yıllarda had safhalara ulaşan trafik çilesine yönelik hükümetin de yerel yönetimlerin de çözüm arayışları sürüyor. Alternatif kaçış yollarının rahat bir nefes aldırdığı araç yoğunluğuna karşı alınmış olunan önlemler de artırılıyor.

GİRNE’YE YENİ YOL GÜZERGÂHI…

Girne’nin kanayan yarası olan trafik çilesine çare olması adına yapılan girişimler sürüyor. Mevcutta bulunan kaçış yolu ilerletilirken yolun eksikliklerinin de giderilmeye çalışılıyor. Kaçış yoluna ek olarak Ciklos-Girne/Lefkoşa Anayolu bağlantı noktasının yeni ve uygun bir noktaya taşındığı belirtilirken bölgede temizlenen bir arazi yeni yol güzergâhı olacak. Yeni oluşturulan güzergâhlar ve kaçış yolları sayesinde uzayan araç kuyruklarının önüne geçilmesi hedeflenirken, Girnelilerin ve bölgeye gelen vatandaşların zamandan tasarruf etmesi planlanıyor. Toplu taşıma konusunda da girişimlerin sürdüğü ve olumlu gelişmelerin yaşandığı bildirilirken kentin temel ihtiyaçları giderilmeye çalışılıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu