GenelKıbrısManşet

Girne’de hijyen denetimleri sürüyor

Girne’de faaliyet gösteren restoran ve halk sağlığını etkileyen ticari işletmeler yanında okul kantinleri ile mutfaklarının kontrolleri devam ediyor

 “Girne genelinde hizmetlerini sürdüren işletmeci ve esnafın tüm yasal mevzuat kriterlerini uygulamaları, başarıyla çalışan bir düzen sağlanması açısından hepimiz için önemli”

HALK SAĞLIĞI KORUNUYOR…

Girne Belediyesi Sağlık Şubesi ekipleri tarafından toplamda 351 işletme; genel hijyen, gıda güvenliği ve halk sağlığı uygulamaları ile ilgili olarak mercek altına alındı. Kişisel hijyen nedeniyle insan sağlığını etkileyen güzellik salonları ile berberler de hijyen kontrollerinden geçirilmeye devam ediliyor. Genel ve gıda hijyen kriterlerinin temel alındığı ve tamamen halk sağlığının korunmasına yönelik yapılan denetimlerde tespit edilen uygunsuzluklar durumunda, ilgili işletmeler uyarılırken, bu işletmelere yazılı süreli ihbarlar da verilerek düzenlemeler talep ediliyor.

OKULLARA HİJYEN OPERASYONU…

Girne Belediyesi hudutları içerisinde bulunan tüm eğitim kurumlarının ve okul kantinlerinin de hijyen denetimleri yapıldı. Genel alanlarda ise pest kontrol ile ilgili olan tüm zararlı vektörlerin mücadelesi tamamlandı. Ayrıca, bu yıl tüm orman çamları için son derece tehlikeli bir aşamaya gelen çam kese böceğine karşı okullarda bulunan çam ağaçlarının ilaçlaması işleminde de sona gelindi.

RUTİN KONTROLLER VE CEZALAR…

Belediyenin genel hizmetleri kapsamında olan halk sağlığının korunması adına yasal mevzuat ve bilimsel verilere dayandırılarak gerçekleştirilen hijyen kontrolleri kapsamında eksikleri bulunan 6 işletme yazılı olarak uyarılırken 19 işletmeye de ayrıca eksiklerini gidermemesi halinde kapatma ihbarı verildi. 3 farklı market ve büfe işletmesinde ayrıca Belediye Açık pazarında bulunan bir kuruyemişçide tespit edilen ve insan tüketimine uygun bulunmayan muhtelif gıda ürünlerine de imha edilmek üzere sağlık ekipleri tarafından el konuldu. Yasal mevzuat ve hijyen ile ilgili eksiklikleri bulunan bir işletmeye ise toplam 20 bin 344 TL para cezası kesildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu