KıbrısManşetToplum

Girne’de meşaleler “Adalet İçin” yandı

Şampiyon Melekler anısına tüm bölgelerde sırası ile yakılan meşaleler, dün Girne’de yandı.

Dr. Fazıl Küçük Çemberinde gerçekleştirilen anmaya, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Girne Belediyesi Yöneticileri ile personeli ve dernek üyeleri katıldı.

Gerçekleştirilen anmanın en önemli mesajı ise 3 Ocak tarihinde görülecek olan İsias Hotel Davası’nda sanıkların, “olası kast” ile yargılanması adına verilen kararlılık mesajı oldu. “İsias Ortak Davamız”, “Söz Verdik”, “Katiller Yargılansın”, “Unutmadık Unutmayacağız” mesajları verildi.

KARAKAYA: “ADALET İÇİN HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIRIZ”

6 Şubat’ta “canlarımızı en sevdiklerimizi kaybettik” ifadesinde bulunan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, bu canların deprem yüzünden kaybedilmediğini, bu bağlamda büyük bir adalet savaşı içerisinde olduklarını vurguladı.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği aileleri ile tüm Kıbrıs halkının tek yürek olduğuna dikkat çeken Karakaya, kayıplarının adaleti için her şeyi yapmaya hazır oldukları mesajını verdi. 30 Kasım’da adalet için bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini hatırlatan Karakaya, 10 aydır yapılan bir bina nedeni ile çocuklarını kaybetmenin adaleti için mücadele verdiklerini belirtti.

“MEŞALELER HER PERŞEMBE ADALET İÇİN YANACAK”

Bu hafta itibarı ile her Perşembe 17:00-19:00 saatleri arasında, 6 ilçede meşalelerin yanmaya devam edeceğine işaret eden Karakaya, Kıbrıs halkının en derin ve yürekten bir şekilde adalet istediğinin altını çizdi.

“Suçluların, katillerin olası kast ile yargılanması için ne gerekirse yapacağız” mesajını yineleyen Karakaya, meşaleler adalet için yanmaya devam edecek şeklinde konuştu.

Sanıkların ‘Olası Kast’ ile yargılanmamaları halinde, bunun bir hukuk katliamı olacağını vurgulayan Karakaya, buna izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu