KıbrısManşetToplum

Girne’de önceki akşam işlenen cinayetin detayları kan dondurdu…

DEVRİM DEMİR

Girne’de Uğur Mumcu Caddesi üzerinde 27 Kasım tarihinde bir dükkan içinde ölü bulunan Rus vatandaşı Mikhail Kamyshanov’un ölümüne ilişkin soruşturma derinleşiyor.

Kamyshanov’u elleri ile boğarak öldürdükten sonra boynuna basan katil zanlısı Sergei Myhhailikhenko ve suç ortakları Andrei Volkovskii ve Katerina Kotenko ek tutukluluk talebi ile yeniden mahkemeye çıkarıldı.

POLİS: PARA DOLU ÇANTA KAYIP
Müfettiş Muavini Şükrü Baz zanlıların “Adam öldürme” suçundan tutuklandığını anlattı.

Baz, olay tarihinde sabah saat 09.00 raddelerinde zanlı Sergei Myhhailikhenko’nun tadilat aşamasında olan dükkana giriş yaptığını yaklaşık 45 dakika sonra maktul Mikhail Kamyshanov’un da sırt çantası ile geldiğini söyledi.

Baz, dükkanın mutfak kısmında yaşanan cinayetin ardından zanlı Myhhailikhenko’nun arka kapıyı kırarak maktulun para dolu sırt çantasını, cep telefonunu, ev anahtarını ve cüzdanını çalarak kaçtığını kaydetti.

CÜZDAN LAPTA BÖLGESİNDE BULUNDU
Müfettiş Muavini Şükrü Baz, katil zanlısı Myhhailikhenko’nun zanlı Andrei Volkovski ve zanlı Katerina Kotenko’nun yardımı ile para dolu çantayı kaçırdıklarını ifade etti.

Maktule ait cüzdanın Lapta bölgesinde bulunduğunu ifade eden Baz, aranan diğer emarelerin henüz bulunmadığını kaydetti.

40 KİŞİ SORGULANDI 11 KAMERA GÖRÜNTÜSÜ İNCELENDİ
Baz, alınan 3 günlük tutukluk süresinde 40 kişinin sorgulanıp 28 ifade alındığını, tespit edilen 11 kamera görüntüsünün mercek altına alındığını söyledi.

Soruşturma derinleştikçe yeni görüntülerin ortaya çıktığını, sirkat edilen paraların henüz bulunmadığını ifade eden Baz, zanlıların 7’şer gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Evren Mürsel, olayın ciddiyetine vurgu yaparak zanlıların soruşturma kapsamında 7 gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu