EkonomiKıbrısManşetToplum

Girne’de tüp kuyruğu çilesi!

PCR test kuyruklarından sonra vatandaş şimdi de gaz tüpü kuyruklarında bekletiliyor.

PCR test kuyruklarından sonra vatandaş şimdi de gaz tüpü kuyruklarında bekletiliyor.

GIYNIK’ın elde ettiği bilgilere göre vatandaşlar an itibariyle yağmurlu hava koşulları altında tüp gaz alabilmek umuduyla kuyrukta saatlerdir sıra bekliyor.

Marketlerin tüp gaz alımında peşin ödemeye dönmesi, tüp gaz başına 1 Türk Lirası kar eden marketleri de rahatsız etti. Çoğu market tüp gaz satışını bırakırken, vatandaşlar ellerindeki boş tüpler ile market market dolaşarak çaresizce tüp gaz arıyor.

Geçtiğimiz ay patlak veren tüp gaz sıkıntısı yeniden gündeme geldi. Tüp gaza yapılan 40 TL’lik zammı da yeterli bulmayan ve tüp gazın 180 TL’ye satılmasından dolayı zarar ettiklerini savunan tüp ithalatçısı firmaların artan girdiler nedeniyle yeniden zam istediği öğrenildi.

İthalatçı firmaların talep ettikleri 60 TL’lik zam ile yeni tüp gaz fiyatının 240 TL olması bekleniyor. Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın tüp gaz krizi konusunda sıkıntının aşılması için gizliden görüşme yürüttüğü ve bir ilerleme kaydedilemediği öne sürüldü.

Hükümetin tüp gaz konusuna çözüm bulmak yerine, 2022 Erken Genel Seçimi öncesi zam yapmak istememesinden ötürü sermayenin tüp gaz fiyatları artışı konusunda seçim sonrası zam yapılmasını teklif ettiği de iddia edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu