KıbrısManşetSağlık

Girne’de yerel bulaş patlaması!

Covid-19 salgınında yeni bir yerel bulaş tehdidiyle karşı karşıyayız. Dün açıklanan 2 yerel vakanın ardından bugün 5 yeni yerel vaka daha tespit edildiği öğrenildi. 2 günde toplamda 7 yerel vakanın tespit edilmesi, ülkede yeniden yerel bulaş konusunda ciddi endişelere ve paniğe neden oldu

GIYNIK ÖZEL

Covid-19 salgınında yeni bir yerel bulaş tehdidiyle karşı karşıyayız. Dün açıklanan 2 yerel vakanın ardından bugün 5 yeni yerel vaka daha tespit edildiği öğrenildi. 2 günde toplamda 7 yerel vakanın tespit edilmesi, ülkede yeniden yerel bulaş konusunda ciddi endişelere ve paniğe neden oldu. Girne’de tespit edilen yerel vakaların ülkeye 3 günlük karantinasız giriş yapan yolculardan kaynaklı olduğu da gelen bilgiler arasında.

ELEXUS’TA 3 VAKA!

Elexus Hotel’de müdür pozisyonunda çalışan bir kişi, Spa bölümünde çalışan bir personel ve bir otel çalışanında covid-19 pozitif tespit edildi. Söz konusu kişilerin otel lojmanında ikamet etmesi otel personeli arasında paniğe neden oldu ve Sağlık Bakanlığı tüm otel çalışanı 200 kişiye tarama yaptı.

8 KİŞİYLE AYNI EVDE YAŞIYOR

Girne’nin kalabalık bir bölgesinde faaliyet gösteren restoran çalışanı bir kadın da pozitif coronavirüs olduğu ortaya çıktı. Söz konusu kadının 8 kişiyle birlikte aynı evde yaşıyor olması da temaslı takip ekibinin işini ciddi şekilde zorlaştırdı.

MİNİBÜS ŞOFÖRÜ DE POZİTİF

Girne-Çatalköy hattında çalışan bir minibüs şoförünün de pozitif vaka olduğu tespit edildi. Temaslı takip ekibi temaslıları tespit etmek için çalışma başlattı.

3 GÜNLÜK KARANTİNASIZ GİRİŞLER DURABİLİR

Girne bölgesinde tespit edilen pozitif yerel vakaların ardından yerel bulaşın yayılmasından endişe eden Sağlık Bakanlığı’nın Girne bölgesinde geniş çaplı tarama başlatması bekleniyor. Bugüne kadar turizm ve otelcilik sektörünün tüm baskılarına rağmen toplum sağlığını ön planda tutarak, aldığı kararlardan geri adım atmayan Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin radikal kararlar alması ve ülkeye 3 günlük karantinasız girişlerin durdurulması için düğmeye basması bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu