KıbrısManşetSiyaset

Girne’den sonra İskele de SOS veriyor

İskele’de altyapısız büyümenin ağır bedeli olan kanalizasyon sorunu ile yüzleşiyor şimdi. Oysa bütün bunlar prosedürüne göre hayat bulsaydı. Bu yapılaşma şehir planlamasının gerektiği kriterleri içinde barındırmış olsaydı ve bu çerçevede bölgede altyapı düzenlenseydi her şey bambaşka olabilirdi

Girne’den sonra İskele bölgesinin denizi de maalesef kirletildi. Bölgedeki yapılaşma ile birlikte gelen plansız gelişim beraberinde birçok olumsuzluğu da getirdi.

Bu gelişigüzel yapılaşmanın bir sonucu olarak da İskele Girne’ye benzer şekilde gelişimini sürdürüyor. Elbette bu gelişim planlı olmuş olsaydı, yani altyapısı bu gelişime göre planlansaydı ve bir paralellik içermiş olsaydı, bugün bunları konuşur olmayacaktık.

Aksine İskele bölgesindeki kalkınmanın getirilerini yazıp çizecek ve anlatacaktık.. Ve fakat maalesef üzülerek ifade etmek isterim ki İskele’de de Girne’de olduğu gibi denize girecek kamusal alan bulmak neredeyse imkansız hale geldi..

Ve haliyle İskele’de altyapısız büyümenin ağır bedeli olan kanalizasyon sorunu ile yüzleşiyor şimdi. Oysa bütün bunlar prosedürüne göre hayat bulsaydı. Bu yapılaşma şehir planlamasının gerektiği kriterleri içinde barındırmış olsaydı ve bu çerçevede bölgede altyapı düzenlenseydi her şey bambaşka olabilirdi.

Hoş hala olabileceğine inananlardanım.

Zira bakir diyebileceğimiz alanların bu şekilde plansız programsız bir rant uğruna heba edilmesi ve gözlerimizin önünde tükenmesini aklı başında hiç kimse tasvip etmez. İskele bölgesi ciddi bir turizm potansiyeline sahip. Bu potansiyelin sırf betonlaşma ile birlikte hayat bulması ise ülkemiz adına çok büyük bir talihsizliktir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu