GenelKıbrısManşet

Girne’nin çehresi değiştiriliyor

Girne’de ışıklandırma ve yeşillendirme çalışmaları devam ediyor…

Girne’de ışıklandırma ve yeşillendirme çalışmaları devam ediyor…

ŞEHRİN GÖRÜNTÜSÜ DÜZENLENİYOR

Girne Belediyesi hummalı çalışmalarına devam ediyor. Kentin işlek caddelerinden başlayarak ihtiyaç duyulan tüm bölgelerde gerçekleştirilen yol çalışmaları yaz dönemine de yaklaşılmasıyla hız kazandı. Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, çalışmalarla ilgili kamuoyuna verdiği bilgilerde Vakıflar Çarşısı’nda başlatılan çevre düzenlemelerinin Ziya Rızkı Caddesi’ne de taşındığını bildirdi. Kaldırımların genişletildiği, oturma grupları oluşturulduğu ve ek çöp kutularının bölgeye yerleştirildiğini bildiren Şenkul, bitki ekiminin de yapılacağını söyledi.

IŞIL IŞIL BİR GİRNE

Eski belediye binasından Atatürk Caddesi’ne kadar olan yol üstü ışıklandırmaları hem Dorona Hotel hem de Atatürk Caddesi’ne doğru uzatılacağının bilgisini de veren Şenkul, bu şekilde çarşının ışıklandırma açısından bütünlüğünün sağlanacağını söyledi. Bu ve bunun gibi düzenlemelerinin küçük bütçeler ile yapılabildiğine dikkat çeken Başkan Şenkul, bu bütçelerin de sponsorluklar aracılığı ile elde edildiğini vurguladı.

OTOPARK ÜCRETİ GÜNCELLENDİ

Geçtiğimiz günlerde karanlıktan ışıl ışıl bir görüntüye kavuşan Baldöken Otoparkı konusuna da değinen Şenkul, otopark ücretlerinin ülkenin ekonomik koşulları nedeniyle güncellendiğini ve ücretsiz park süresinin 15 dakikadan 25 dakikaya çıkarıldığını belirtti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu