KıbrısManşetToplum

Girne’nin otopark sorunu çözülüyor

Girne merkez ve Kervansaray bölgelerindeki otopark sorununa çözüm getirmek amacıyla, katlı otopark projeleri hayata geçiriliyor

Girne merkez ve Kervansaray bölgelerindeki otopark sorununa çözüm getirmek amacıyla, katlı otopark projeleri hayata geçiriliyor.

KATLI OTOPARK PROJELERİ GÜNDEMDE
Girne halkının en önemli sorunlarının başında gelen trafik ve otopark sorunlarını çözüme kavuşturmak için yeni projeler gündemde. Girne merkez ve Kervansaray bölgelerindeki otopark sorununa çözüm getirmek amacıyla, katlı otopark projeleri hayata geçiriliyor. Katlı otopark çalışmalarının devam ettiği öğrenilirken, şu anda Yeni Liman, Açık Pazar ve Kervansaray Bölgelerine toplam kapasitesi 1200’ün üzerinde olan 3 adet katlı otopark inşa edileceği açıklandı.

GİRNE ÇARŞISI İÇİN DE 110 ARAÇLI OTOPARK ÇALIŞMASI BAŞLATILDI
Ayrıca, Girne çarşısında da zeminde yaklaşık 110 araçlık otopark için çalışmalara başlandığı da belirtilirken, bu projelerin 2 tanesinin belediye kaynaklarıyla, diğer ikisinin ise kamu-özel ortaklıklarıyla hayata geçirileceği açıklandı. Girne’nin otopark sorununu çözme konusunda yeni adımlar atılırken, Girne’nin yaşanabilir bir kent olması için çalışmaların devam edeceği ve toplumun ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretileceği de ifade edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu