KıbrısManşetToplum

Girne’nin turizm yüzü bütünleniyor

Ülkenin turizm yüzü Girne, yeni turizm sezonuna eksiklikleri giderilmiş, sorunları halledilmiş, çalışmaları tamamlanmış olarak girmeyi hedefliyor

Ülkenin turizm yüzü Girne, yeni turizm sezonuna eksiklikleri giderilmiş, sorunları halledilmiş, çalışmaları tamamlanmış olarak girmeyi hedefliyor.

TÜM SİSTEM YENİLENİYOR
Girne Antik Liman Restorasyon Projesi’nin tamamlanması sonrası, bölgede ihtiyaç duyulan tüm kısımlar gözden geçirilmeye başlandı. İngiliz döneminden kalma elektrik aksamlarının tamamen yenilenmesi sonrası geçtiğimi haftalarda su altyapısına da neşter vurulduğu duyurulmuştu. Uzun yıllardır dokunulmayan ve oldukça yıpranan su borularının yenilenmesi işlemine başlandığı duyurulurken, sık sık sorun yaşanan ve su sızıntısı yaşanan bölgelerde sorunların giderileceği bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı. Gerçekleşecek işlemler sırasında bölgelilerin su sıkıntısı yaşamamasına adına, çalışmaların peyderpey devam edeceği de bildirilirken, ihtiyaç duyulan tüm boruların değişeceği bilgisine de yer verilmişti.

DOME HOTEL’DEN DALLAS BÜFE’YE KADAR
Yapılacak çalışmalar sonrası, Antik Liman’ın arka sokaklarındaki yer döşemelerinin de değişeceği öğrenildi. Antik Liman’da tarihi dokuya uygun bir şekilde döşenen yer döşemelerinin arka sokaklarda da devamlılığının sağlanacağı bildirilirken, Antik Liman ve arka sokakların aynı karaktere sahip olması amaçlanıyor. Bölgede yaşanan diğer eksikliklerin de giderileceği çalışmalarla, Dome Hotel yanından başlayıp Dallas Büfe’nin yanında sonlandırılması planlanarak, Girne’nin önümüzdeki turizm sezonuna ışıl ışıl, modern tuvaletleri ve kent güvenlik merkezi olan bir kordon boyu ile girmesi hedefleniyor.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu