KıbrısManşetToplum

“Girne’ye böyle mi sahip çıkıyorsunuz”

Turizmin Başkenti Girne Karakum Plajı içler acısı durumda. Denizin keyfini çıkarmak için bölgeye giden vatandaşlar isyan etti

Turizmin Başkenti Girne Karakum Plajı içler acısı durumda. Denizin keyfini çıkarmak için bölgeye giden vatandaşlar isyan etti

ONUR ULAĞ

PLAJA GİDENLERİ ÇÖPLER KARŞILIYOR
Girne Karakum bölgesinde halkın kullanımına açık olan Karakum Plajı pislikten geçilmiyor. Dağ gibi biriken çöplere kimse müdahale etmezken, çocukları ile denize girmek için plaja giden vatandaşlar karşılaştıkları manzara nedeniyle isyan etti. “Karakum plajına girer girmez, bizi alkol şişeleri, yemek artıkları ve birçok çöp karşıladı” diyen vatandaşlar, Girne Belediyesi’nin biriken çöpleri toplamadığından ve plajla ilgilenmediğinden şikâyet etti. GİRNE Gazetesi’ne konuşan vatandaşlar, “Bu manzara karşısında utanç duyuyoruz. Ücretsiz plajlara sahip çıkalım diyen, projeler ürettiğini söyleyen Girne Belediyesi Başkanı Şenkul, bu plajı nasıl görmezden geliyor” dedi.

TUVALET HASTALIK SAÇIYOR
Karakum Plajı’nın girişinde vatandaşın hizmetine konulan tuvaletin hali içler acısı. Kokudan ve pislikten yanına yaklaşılmayan tuvaletin tahta kapısı kırık, içi ise pisliğe gömüldü. Pisliğe boğulan tuvalette sadece insan dışkıları değil hayvan dışkıları da dikkati çekerken, turizmin başkenti Girne’de özellikle halkın kullanımına açık plajdaki görüntüler utandırdı. Kullanılmayacak durumda olan tuvalet için de herhangi bir önlem alınmazken, vatandaşlar Girne Belediyesi’ne çağrı yaparak bir an önce bu utancın temizlenmesini istedi.

SAHİL KENARI ÇÖPE BOĞULDU
Aylardır Girne Belediyesi tarafından temizliği yapılmayan Karakum Plajında sahil kenarlarının durumu da içler acısı. Eline çöpünü alan onlarca kişi sadece plajın etrafını değil, sahili de pisliğe boğdu. Sahil kenarındaki çöpler denize gidenlerin büyük tepkisini topluyor. Karakum plajındaki kirliliğin sebebi merak konusu olurken plajı kullanmak isteyen vatandaşlar bu durumdan oldukça şikâyetçi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu