KıbrısManşetToplum

Girne’ye yakışmayan görüntüler

Girne Antik Liman bölgesinin her adımında ortaya çıkan kirlilik ve keşmekeş, yürek burkuyor

Girne Antik Liman bölgesinin her adımında ortaya çıkan kirlilik ve keşmekeş, yürek burkuyor


ÖZEL HABER

KİRLİLİK HER YERDE
Ülkenin turizm yüzü Girne, her geçen gün farklı bir görüntü kirliliği ile gündeme geliyor. Başta trafiğin yarattığı ses kirliliği olmak üzere gerek ana caddelerde gerekse ara sokaklardaki kirlilik, her geçen gün daha büyük boyutlara evriliyor. Özellikle restorasyon projesi halen tamamlanamayan Girne Antik Liman’ın içler acısı hali yürek burkuyor.

ANTİK LİMAN YILAN HİKAYESİ
Geçtiğimiz yıl aralık ayında başlayan Girne Antik Liman Restorasyon Projesinin bitiş tarihi, çalışmalar sırasında ortaya çıkan eski eserler ve yenilenmesi gereken elektrik alt yapısı nedeniyle uzatılmıştı. Daha sonra paydaşların yaşadığı sorunlar ve bazı yönetsel problemlerin neden gösterildiği Antik Liman Projesi’nin tamamlanacağı tarih beşinci kez açıklanarak Kasım ayı olarak işaret edilmişti. Yaşanan durum gerek Antik Liman esnafını gerek bölge insanını gerekse ülkeye tatil amaçlı gelen turistleri olumsuz yönde etkilese de yetkilerden yüreklere su serpecek bir açıklama yapılmadı.

HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMÜYOR
Antik Liman Girne’nin en yoğun turist çeken bölgelerinden olmasına rağmen adeta kaderine terk edilmiş görüntüsü ile büyük tepki çekti. Özellikle Girne Kalesi bölgesinde yaşanan kirlilik dikkat çekerken, liman bölgesindeki çocuk parkı civarındaki toplanmayan çöpler pes dedirtti. Bölge halkı bir an önce restorasyon projesinin bitmesini talep ederken aynı zamanda limanın hak ettiği değeri görmesini talep ediyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu