GenelKıbrısManşet

“Girne’yi halka peşkeş çekeceğiz”

Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, Girne Kalesi çevresini kapsayan bütünlüklü bir proje için ilk adımı attıklarını açıkladı, “Girne’yi halka peşkeş çekmeye hazırlandıklarını” söyledi

GİRNE YENİ BİR VİZYONA KAVUŞTU

Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, Girne Kalesi çevresini kapsayan bütünlüklü bir proje için ilk adımı attıklarını açıkladı. Sözünü ettiği projeyle ilgili bürokratik sürece başladıklarını söyleyen Şenkul, projenin detaylarından da bahsetti. Projenin, “Eski salhane binasından başlayarak sırasıyla; Amfi Tiyatro bölgesi, Karakız Otopark Bölgesi, Kale Arkası ve Baldöken Otoparkı’nın kaleye bakan kuzey yamaç parsellerini kapsadığını” anlatan Şenkul, içerisinde yer altı katlı otoparkı, seyir terasları, restoran-cafe, yürüyüş yolları, plaj (kale arkası), gençlik merkezi, Girne Belediyesi sosyal tesisleri, yürüyen merdivenler, engelli asansörleri ve farklı fonksiyonlar için hizmet binalarını kapsayan bir projeden söz ettiğini dile getirdi.

PROJE GEREKLİ MAKAMLARA SUNULDU

“Kentimiz için yeni bir dönemin başlangıcı, kentimizin gelecek on yıllarına damgasını vuracak projemizin ilk adımının atıldığı gün. Girne’nin hem gelişimine hem de bölge halkının kamusal alan ihtiyacına çok büyük fayda sağlayacak bütünlüklü projemizi Şehir Planlama Dairesi’ne sunduk” diyen Şenkul, “Anıtlar Yüksek Kurulu’nda hızlıca görüşülüp son şeklinin ortak akılla oluşturulması için de elden Eski Eserler Dairesi’ne bu belgeyi ilettik ve teslim edildi belgemizi aldık” dedi.

“İTİRAZI OLAN BUYURSUN GELSİN”

“Bu dev projenin amacı öncelikle bu ülkenin insanına ve sonrasında ülkemizi ziyaret edecek tüm misafirlerimize yalnız Kıbrıs’ın değil bize göre Akdeniz’in en güzel bölgesini bugünkü bakımsız halinden çıkarıp gururla sunacağımız bir hale getirmektir” diyen Şenkul, “Bu ülke insanının denize ve deniz kenarlarına ulaşımını ve o noktalarda hizmet almasını sağlamak idaremizin asli görevleri arasındadır” diyerek, “Akdeniz’in en güzel yerini hak ettiği değere ulaştırıp halkımıza peşkeş çekeceğiz. İtirazı olan buyursun gelsin” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu