KıbrısManşet

GKK’nın Havacılık Birimi karantinaya alındı; 1 doktor pozitif!

Hem GKK’de görevli, hem de T&T’de yarı zamanlı olarak çalışan bir doktorun koronavirüs test sonucu pozitif çıktı, söz konusu doktorla temas eden GKK’nın Havacılık Birimi karantinaya alındı.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nda (GKK) görevli olmasının yanında, Ercan Havaalanı işletmecisi T&T’de yarı zamanlı olarak iş güvenliği ve uzmanı olarak sözleşmeli şekilde çalışan bir doktorun PCR test sonucunun pozitif çıktığı öğrenildi.

Kıbrıs Postası’nın elde ettiği bilgilere göre GKK Havacılık Birimi, karantinaya alındı.

Söz konusu doktorun, geçtiğimiz hafta ülkemize Türkiye’den gelen bir ekibe paraşüt atlayışı gerçekleştirmeden önce rutin sağlık kontrolü yaptığı öğrenilirken, yaşanan gelişme üzerine tüm ekibin karantinaya alındığı bildirildi.

‘Mükellef Çavuş’ izinleri de iptal

İzinleri iptal edilen bazı askerler Kıbrıs Postası’na ulaşarak bugün kendilerine bildirilen “pandemi gerekçesi ile izinler ile aile görüşmelerinin iptali” kararına tepki gösterdi.

Haber merkezine ulaşan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı bir mükellef çavuş, “bu nasıl olabilir. Hafta içi ve hafta sonu izinlerimiz iptal edildi. Bunun pandemi nedeniyle olduğu bildirildi. Gece kulüpleri, eğlence alanları açık… Kapalı olan bir yer, var mı? Aile görüşmeleri de iptal edildi. Sizce de haksızlık değil mi” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu