KıbrısManşetToplum

Gökçebel: “Öğretmenler: Tam gün gabal ve göç yasası içinde!!! Çalışmaya hazırdırlar”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Tahir Gökçebel'den Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun açıklamalarına yanıt

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Tahir Gökçebel’den Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun açıklamalarına yanıt:

“ÖĞRETMENLER:TAM GÜN GABAL VE GÖÇ YASASI İÇİNDE !!!ÇALIŞMAYA HAZIRDIRLAR.

1- Sınıftaki öğrenci sayısı 25 den fazla olan hiç bir sınıfa girilmeyecektir.
2- Kaynaştırma amaçlı ve özel öğretmen destekli olmayan hiç bir öğrenci ile tam zamanlı ders yapılmayacaktır.
3- Öğrenci başına harcaması hesaplanmayan, okul bütçesi olmayan hiç bir okul açılmayacaktır. Hiç bir eksik veliden dilenerek giderilmeyecektir.
4- Sınıfta hazır bulunuşluk seviyesi yeterli olmayan ve sınıfı beleş geçen tek bir öğrenci ile ders yapılmayacaktır.
5- Her türlü suçu işleyen ama babasının torpili, bakanlığın baskısı ile okulda tutulan tek bir öğrenci bile sınıfa alınmayacaktır.
6- Bilimsel içeriği olmayan, müfredat programı ders saatine, ülkemiz gerçeklerine, yerele, dünya değerlerine uygun olmayan hiç bir ders anlatılmayacaktır.
7-Çağdaş, bilimsel, laik eğitimden vazgeçmiş; Suudi Arabistan’ın ilahiyat bölümünden ağır müfredatı olan, tarikatların cirit attığı, tam zamanlı, yatılı beyinlerin yıkanarak, akılların körleştirildiği okul açılmayacaktır.
8-Nüfus sayısı 500 den fazla olan, alanı yetersiz, ergonomik yapısı olmayan okullar açılmayacaktır.
9-Kantininde sağlıklı ürünü bulunmayan, öğretmeninin, öğrencisinin gideceği hijyen tuvaleti, oturacağı kafeteryası , spor yapacağı salonu, sahası, yemek yiyeceği sağlıklı mutfağı olmayan hiç bir okul açılmayacaktır.
10-Atölyesi, Atölye Şefi, ders araç gereci, kitabı, yeterli olmayanlar tamamlanmak için uğraşılmayacak, böyle MT Okul bölümünde ders dahi yapılmayacaktır.
11-Öğrenci için yalvara- yakara hiç bir iş yeri ( staj yeri) ayarlanmayacak. Yeterli zamanı, yolluğu, denkliği verilmeyen hiç bir İBE dersi sorumluluğu, yükü üstlenmeyecektir.
12-Türkçe bilmeyen, sınıfta oturmaya zorlanarak sistematik işkenceye tabii tutulan tek bir yabancı öğrencinin olduğu sınıfa girilmeyecektir.
13-Yıkılma tehlikesinde olan, depreme dayanıklı olmayan, yaşlı, bakımsız, riskli ama dıştan boyalı olsa dahi hiç bir okul açılmayacaktır.
14-Ülkede işsiz binlerce genç dururken TC den atama misyoner öğretmeni olan hiç bir okul açılmayacaktır.
15-Eğitim, Ders dışında yüzlerce göreve zorlanan hiç bir, yasal hakkı tanımlanmamış olan idarelere ve öğretmenlere ek yük yükleyen ek görevler üstlenilmeyecektir.
16-Yasa dışı MEB istedi diye yollanan hiç bir genelgeye uyulmayacak, ek hiç bir görev kabul edilmeyecektir.
17-Eğitimin bir bileşeni olmayan dernek, vakıf, sivil savunma, vs kurum istedi diye hiç bir etkinlik düzenlenmeyecektir.
18-Öğrencisinin ve öğretmeninin severek, gönüllü olmadığı ve imkanlarının sağlanmadığı hiç bir kol etkinliği yapılmayacaktır.
19-Parasının, ulaşımının, hakeminin, yemeğinin MEB tarafından karşılanmadığı hiç bir müsabaka yapılmayacaktır.
20-Kapıcısı olmayan, okul güvenliği sağlanmayan, okul sınırları güvenceye alınmayan, okul çevresi güvenli hale getirmeyen hiç bir okulda nöbet yapılmayacaktır.
21-Gün boyu hijyeni sağlayabilecek , okulda eğitimin bir parçası olan yeterli, kadrolu hademesi olmayan hiç bir okul açılmayacaktır.
22- Eksik kadrosu zamanında tamamlanmayan ve yükleri diğer öğretmenlere bindirilen hiç bir okulda eğitime devam edilmeyecektir.
23- Rehberlik hizmetlerine ileri aşamalarda destek alamayan, özel çocuklara başvurulacak hiç bir makam, sosyal hizmetli bulamayan hiç bir okul açılmayacaktır.
24- Okul saatleri dışında, kendi imkanlarını zorlama, soru yazma, kağıt bakma, eğitim, okul işini eve taşıyıp evini İşyerine dönüştürmeyi hiç bir öğretmen yapmayacaktır.
25- Okul Müdürü , Muavini , öğretmeni tamir, çocuk taşımacılığı, otobüs kontrolü vs gibi eğitim dışı hiç bir görev yapmayacaktır.
26- Zümre başkanlığı, okul aile birliğine katılım vs gibi fuzuli ve yasal olmayan hiç bir görev üstlenilmeyecektir.
27- Hiç bir öğretmen branşı ve yeterliliği, uzmanlığı dışında uydurma hiç bir derse girmeyecek, görev kabul etmeyecektir.
28- Öğleden Sonra, gece , tatil günleri okul yöneticileri, öğretmenleri hiç bir görev kabul etmeyecek, etkinlik düzenlemeyecektir.
29- Okul başarısının sıfırlandığı, seçmeci elemeci sınavların öne çıkarıldığı hiç bir sisteme, sınava öğrenci hazırlanmayacaktır.
30- Eğitim sisteminin başarısızlığını örten ek sınav, ek bütünleme vs gibi hiç bir bakanlar kurulu kararına uyulmayacaktır.
31- Başarının, kazanımın, yeterliliğin tamamen unutulduğu öğrencilerin başarısızlığa göre yönlendirildiği, üniversite baronlarına müşteri yapıldığı bu kötü sistemi örten hiç bir şişirme ekstra çabayla ekstra not, puan verilmeyecektir.
32-Üst üste 2. kez sınıf tekrarı yapan, akran zorbalığı , sınıf düzenini bozma gibi birçok suçu işleyen, okula zorla gelip sürekli polisiye vakalara karışan , sürekli olay çıkaran hiç bir çocuğa, mağdurlarına, ailesine zaman harcamayacaktır.
Öğretmeni itibarsızlaştırmak, sendikasını yok etmek, toplumsal misyonunu bitirmek isteyen, aldığı talimatları uygulamak için canla, başla çalışan işbirlikçilere; Toplum, Öğretmen izin vermeyecektir. Onlar da, ustaları da bu toplumun yakasından düşene kadar mücadele devam edecektir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu