EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Göker: Spot alıp yapılacak gemiler ya IŞİD ya PKK ya FETO gemisidir

Merkezi İhale Komisyonu’nun açtığı KIB-TEK Akaryakıt Temini ihalesine teklif veren ikinci firma olan Sideral Denizcilik’in direktörü Ulus Göker, ihalenin ikinci kez iptal olmasının ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu. Göker, yaşananların ardından adeta ağzını açıp gözünü yumdu


SOYTARI ÇIPLAK DEMEK İSTİYORUM…  Ulus Göker, etrafta bilgi kirliliği olduğunu ifade ederek, “Bir 28 dolar konusudur da gidiyor. Soytarı Çıplak demek istiyorum. Yaşanan olaylar tamamen soytarılıktır. 28 doları sen ne hakla söylüyorsun? Hangi bilgi ve deneyimle söylüyorsun?” ifadelerini kullandı.

SANTRALDEN ÇIKAN DUMAN BEYİNDE SİNİR UCU FELCİNE NEDEN OLUYOR… Göker, kara dumanla ilgili açıklama yaparak, “Fuel Oil kokusunu soluyan oradaki El-Sen işçileri, ciddi bir tehlike altındadır. H2O oranı yüksek olunca, siz onu soluduğunuz zaman 3 dakikadan sonra beyin hücrelerinizde sinir uçlarında felç başlangıç gösteriyor ve hücreleri öldürüyor” dedi.

“EN ÖNEMLİ SORU SEN PARA MI AKLAYACAKSIN ARIKLI?”… Göker spot yakıt alım konusunda Arıklı’yı sert eleştirerek, “Arıklı’ya göre olan spot alım maalesef işportacılarda hasarlı olan ürünleri daha ucuza almaktır. Etrafta serseri mayın gibi dolaşan gemiler ya IŞİD ya PKK ya FETO gemisidir. Bunlardan ucuza alabilirsiniz ancak hiçbiri KIB-TEK’in kriterlerine uymuyor. Arıklı olarak sen kara para mı aklayacaksın?” sorusunu yöneltti.

Merkezi İhale Komisyonu’nun açtığı KIB-TEK Akaryakıt Temini ihalesine teklif veren ikinci firma olan Sideral Denizcilik’in direktörü Ulus Göker, ihalenin ikinci kez iptal olmasının ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu. Göker, yaşananların ardından adeta ağzını açıp gözünü yumdu.

Sideral Denizcilik Direktörü Kaptan Ulus Göker, katıldığı canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulunarak, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile KIB-TEK Yönetim Kurulu’na önemli sorular yöneltti. Göker, Hem KIB-TEK Yönetim Kurul Başkanı Turan Büyükyılmaz’a hem de Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’ya olan kızgınlığını dile getirdi.

“SOYTARI ÇIPLAK DEMEK İSTİYORUM”

Ortalıkta bilgi kirliliği olduğunu ifade eden Göker, “Bir 28 dolar konusudur da gidiyor. Soytarı Çıplak demek istiyorum. Yaşanan olaylar tamamen soytarılıktır. 28 doları sen ne hakla belirliyorsun? Hangi bilgi ve deneyimle söylüyorsun? Akıl verenlerin kimlerse bu bilgiyi nereden öğrendiler? Akdeniz çanağı içerisinde hiç kimsenin veremeyeceği bir fiyattır. Bu rakamı kimse telaffuz edemiyor. İhaleye katılan diğer firmalar da aynı şekilde rakam verdi. Bu bir uluslararası çalışmadır. Kamuoyunu da vatandaşı da yanıltıyorsunuz. Bu iş çocuk oyuncağı değil!” dedi.

Ekonomi Bakanlığı ve KIB-TEK yönetiminin aylardır hukuksuz bir şekilde, yasaları bertaraf ederek bu güne kadar geldikleri iddialarında bulunan Göker, KIB-TEK yönetiminin duvara toslamalarına çok az kaldığını söyledi.

Göker, Başsavcılık, Sayıştay ve diğer tüm yetkililere çağrıda bulunarak, “Dur deyin artık! Bu bir rezillik oldu” dedi.

GÖKER: İSTEYEN İSTEDİĞİ GİBİ BİZİ ARAŞTIRIP, SORGULAYABİLİR

Evraklarının sahte olduğu iddiasını yalanlayan Göker, “Evraklarımız tüm kamuoyuna açıktır. İsteyen istediği gibi bizi araştırıp, sorgulayabilir. Beni dün Halis Bey aradı ve benim evraklarımı da incelediklerini, herhangi bir usulsüzlük görmediklerini bana aktardı” dedi.

Göker, bazı yayın organlarının kendisini arayarak haberin doğruluğunu sorgularken, bazı yayın organlarının ise Arıklı’nın talimatıyla haberi sorgulanmadan yayınladıklarını ve sonrasında da kaldırıldığını belirtti.

Bilgisiz insanlarla konuşmamak gerektiğini söyleyen Göker, Büyükyılmaz ve Arıklı’ya şunları söyledi:

“Turan Büyükyılmaz çıkıp yalan, yanlış açıklamalar yapıyor. Kimsin sen? Artık dilimin kemiği yok çünkü sabrım taştı. Bu şekilde ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Ekonomi ve Enerji Bakanı benim uluslararası geçerli olan evrakımla gurur duyacağına, çıkıp sahte olduğu yalanını uyduruyor.”

“ARIKLI, KUYUYA DÜŞÜYOR VE DİBİNDEN KONUŞUYOR”

Göker, Arıklı’nın söylemlerine karşılık vererek, “Yalan ifade vermek erdemlilik mi? Sus ve sessiz kal, o zaman erdemli olursun. Arıklı, kuyuya düşüyor ve dibinden konuşuyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil” dedi.

Öte yandan, KKTC’de ilk kez ihaleye katıldığı bilgisini veren Göker, “Biz KKTC’de ilk kez ihaleye katıldık, normalde biz uluslararası çalışıyoruz. Arıklı’yı ispat etmeye çağırıyorum. Halkımızın gerçekleri bilmesini istiyorum. Kafaları kirli, hasta ve sakat insanları toplumun görmesi lazım ki toplumdan ayrıştırılabilsinler” ifadelerini kullandı.

GÖKER: SANTRALDEN ÇIKAN DUMAN BEYİNDE SİNİR UCU FELCİNE NEDEN OLUYOR

Teknecik Elektrik Santrali’nden çıkan siyah dumanla ilgili açıklama yapan Kaptan Göker, “Ne yersen onu çıkarırsın” diyerek, Turan Büyükyılmaz’ın dumanın yakıttan kaynaklanmadığı açıklamasını yaparken, elinde bunu kanıtlayacak bir yakıt analiz raporu olmadığına dikkat çekti.

Göker, kendisinin analiz raporlarını kamuoyuyla paylaştığını ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

“Ben analiz raporlarımı basınla paylaştım. Ben o dumanları gördüğüm zaman orada ciddi sıkıntı olduğunu açıkça söyleyebilirim. Fuel oil kokusunu soluyan oradaki El-Sen işçileri, ciddi bir tehlike altındadır. H2O oranı yüksek olunca, siz onu soluduğunuz zaman 3 dakikadan sonra beyin hücrelerinizde sinir uçlarında felç başlangıç gösteriyor ve hücreleri öldürüyor. KIB-TEK’in çalışanları ciddi bir sağlık sorunları riskiyle boğuşuyor.”

“İKİNCİ VE EN ÖNEMLİ SORU SEN KARA PARA MI AKLAYACAKSIN ARIKLI?”

Sözde gelecek olan jeneratörler için ihalesiz bir şekilde beton zemin döküldüğünü söyleyen Göker, illegal yollara sapan kişileri bir kenara itmek gerektiğini vurguladı.

Göker, Arıklı’nın Spot Alım konusunu bilmediğini ileri sürerek, şunlara dikkat çekti:

“Arıklı çıkıp spot alım yapacağını söylüyor. Spot alım ne demektir? Spot alım yıl içerisinde 220 bin ton +/- %10 alımım var ve yaz aylarında peek değere çıktı. Turistler geldi, oteller, casinolar çalışmaya başladı ve ciddi bir yakıt tüketimi oldu. Bu durumda ani alımlar yapmam gerekiyor ki yakıt talebimi karşılayabileyim. Bu spot alımdır. Arıklı’ya göre olan spot alım ise maalesef işportacılarda hasarlı olan ürünleri daha ucuza almaktır. Bu konuyu Mali Şube araştırsın. Etrafta serseri mayın gibi dolaşan gemiler ya IŞİD ya PKK ya FETO gemisidir. Siz bunlarla irtibatlı mısınız? Bunlardan evet ucuza yakıt alabilirsiniz. Bu örgütler başka ülkelerden aldıkları yakıtları daha ucuza satabiliyor ancak bunların hiçbiri KIB-TEK’in kriterlerine uymuyor. İkinci ve en önemli soru sen para mı aklayacaksın? Yasal olmayan alımlar mı yapacaksın? Spot alım demek kaçakçılık demektir.”

GÖKER: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM!

Arıklı’nın “Ben kimyasal su kullandım ve o yüzden bacamdan duman çıkıyor” açıklamasının ardından Çevre Dairesi’nin nerede olduğunu sorgulayan Göker, Arıklı’ya ceza yazılması gerektiğini, nedeninin ise doğanın kirletmesi olduğunu belirtti.

Göker, Turizm ve Çevre Bakanlığı ile diğer kurumların da bu konunun üzerine gitmesi gerektiğinin altını çizerek, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Arıklı, TPIC’i sahte evrak verdikleri gerekçesiyle cezalandıracak mı? Ben ihalelerde olacağım sonuna kadar ve göreceğiz bakalım kim pes edecek! Devlet hukukla yürürse devlet olur. Sen yasa dışı davrandığın zaman korsan bir ülke olursun. Böyle bir saçmalık olur mu? Ancak bakanımız ve KIB-TEK Yönetim Kurulu maalesef bu işlere giriyor. Halis Üresin bu 28 doları sorsun. Bu bir daha karşımıza çıkarılırsa olaylar kopacak. TPIC’in benden ne ayrıcalığı vardı?”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu