DünyaGenelManşet

Gökyüzündeki en parlak yıldızlardan biri kaybolacak

Gökyüzünün en ünlü yıldızlarından biri kaybolacak. 12 Aralık'ta olacağı tahmin edilen nadir bir tutulma, en parlak yıldızlardan birinin kaybolmasına neden olacak.

Gökyüzünün en ünlü yıldızlarından biri kaybolacak. 12 Aralık’ta olacağı tahmin edilen nadir bir tutulma, en parlak yıldızlardan birinin kaybolmasına neden olacak.

Gelecek hafta gökyüzündeki en ünlü yıldızlardan biri, çok nadir görülen bir tutulma sırasında, asteroit 319 Leona’nın önünden geçmesiyle 12 saniye boyunca kaybolacak. 12 Aralık’ta gerçekleşeceği tahmin edilen tutulmada, Betelgeuse yıldızı kısa bir süreliğine kaybolacak.

Betelgeuse genellikle gece gökyüzündeki en parlak 10. yıldız olarak sıralanır ve bu da onu gökyüzü gözlemcileri için ikonik bir yıldız haline getirir. Tutulma ile gökbilimciler sonunda Betelgeuse yüzeyinin bir haritasını oluşturma şansı yakalayacaklarını ve bunun yıldızı ve onun ilginç davranışını daha iyi anlamaya yardımcı olabileceğini söylüyor.

Betelgeuse gibi bir yıldızın gölgede kalması son derece sıra dışı bir durum. Ancak nadir görülen Betelgeuse tutulması yalnızca doğru konumdaki sınırlı sayıda gökyüzü gözlemcisi tarafından izlenebilecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu