KıbrısManşetToplum

“Gol Atan Cepheye” belgeselinin galası bu akşam yapılıyor

1955-1974 yılları arasındaki dönemde Kıbrıs Türklerinin futbol kulüpleri aracılığıyla direniş ve mücadele öykülerini anlatan “Gol Atan Cepheye” belgeselinin galası yapılıyor

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) katkılarıyla gerçekleştirilen, 1955-1974 yılları arasındaki dönemde Kıbrıs Türklerinin futbol kulüpleri aracılığıyla direniş ve mücadele öykülerini anlatan ‘Gol Atan Cepheye’ adlı belgeselin gösterimi bu akşam YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC’de temaslarda bulunan Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birçok bürokrat katılım gösterdi.

HOŞ

Galada ilk sözü alan yapımcı Erdal Hoş, “Küçük bir hizmetimiz olmuşsa ne mutlu… Sayın Kültür Bakanı ve TİKA Başkanı’na teşekkür ediyorum” dedi.

Hoş, Türkiye’de Kıbrıs meselesinin bilinmediğini fark ettiğini ve bu tür çalışmalara çok ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı.

ERSOY

T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, yaptığı konuşmada, “Kıbrıs Türkünün var oluş mücadelesinde bu belgeselin yeni kuşaklara aktarılması çok önemlidir. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Dün yaşananları unutmamak çok önemlidir. Dünyanın hiç değişmeyen hakikati ölümdür. Geride büyük iz bırakan insanlar vefatının üzerinden ne kadar zaman geçse de unutulmayacaklar” ifadelerini kullandı.

“1950’lerde futbol hem motivasyon hem de örgütlenmeydi” diyen Ersoy, “Sanat öldürmez, yaşatır. Çünkü sanat, hayatın kendisidir…” diye konuştu.

TATAR

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise yaptığı açıklamada, belgeseli hazırlayanlara teşekkür etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu